Trucuri pentru simplificarea decorului din casa

0

Simplificarea decorului din casă (2)Simplificarea decorului din casă este uneori cea mai bună cale prin care îți poți face casa frumoasă. O casă în care totul are un loc bine definit, în care totul este redus la strictul necesar este o casă confortabilă, mereu ordonată. O soluție este să urmezi celebrul principiu „less is more” (mai puțin înseamnă mai mult) și să elimini tot ceea ce este inutil în casă. Uneori mobila puțină produce un efect mai mare în casă decât aglomerația. Simplificarea decorului din casă înseamnă să elimini obiectele care nu sunt cu adevărat necesare, și împreună cu ele și disconfortul provocat de aglomerare.

Citeste si: Griul este noul alb

Ideal este ca fiecare încăpere să curindă doar piesele de mobilier necesare. Fii zgârcită și nu adauga (sau elimină), tot ceea ce este inutil. Într-un living, spre exemplu, poți avea doar o canapea, o măsuță de cafea, un scaun sau fotoliu și un televizor pe un suport de dimensiuni reduse. În dormitor te poți limita la un pat simplu, un dulap de haine și, eventual, o noptieră sau un raft pentru cărți.

Citeste si: Griuri colorate. O solutie usor de realizat

Unele elemente pot fi eliminate, altele adăugate în funcție cât de mult mergi pe simplificarea decorului din casă. Un truc bun este ca atunci când alegi piesele de mobilier să opteazi pentru modelele simple, în culori neutre.

Unul din principiile stilului minimalist și o bună cale pentru simplificarea decorului din casă este să eliberezi suprafețele. Într-o casă minimalistă, toate suprafețele sunt lăsate libere, exceptând poate una sau două decorațiuni bine alese. Podelele și pereții sunt decorați la nivel minim, covorul este simplu și într-o singură culoare, iar pereții rămân liberi, mai puțin una sau două lucrări de artă, care vor da personalitate întregului decor.

Citeste si: O pata de culoare

Simplificarea decorului din casă (1)Cel mai mare pas pentru a simplificarea decorului din casă este să folosești decorațiuni puține, dar foarte bine bine alese. Pune accent pe calitate, detalii și valoare și mai puțin pe cantitate. Acordă atenție maximă detaliilor, d ela ramele tablourilor, pana la forma și aspectul vazei cu flori pentru masă.

Este esențial să depozitezi foarte atent toate lucrurile, în spații special gândite pentru acestea. Nu lasa lucruri la vedere și păstrează mereu totul în ordine. este mai simplu și mai practic decât crezi și este una din cele mai bune căi pentru simplificarea decorului din casă.

Citeste si: 4 idei simple pentru casa

Ultimul pas pentru simplificarea decorului din casă este să alegi culori neutre atât pentru pereți cât și pentru țesături și tapiserii. Optează pentru nuanțele neutre, care nu stresează ochiul. Albul, spre exemplu, este o alegere clasică pentru stilul minimalist, dar poți alege și culori de pământ, precum maro, bej și verde.

Citeste si: Decor simplu cu mobila putina

Ceea ce face diferența și contribuie la simplificarea decorului din casă este modul în care combini culorile dominante – două sunt suficiente. Dai casei culoare prin accente de culoare (roșu, verde, galben, mov). Și aici cantitatea este esențială pentru a păstra simplificarea decorului din casă.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply