Trucuri pentru o grădină frumoasă

0

Micile trucuri pot diferenția grădina ta de cele ale vecinilor. Iată câteva trucuri simple, care te vor ajuta să te bucuri de o grădină cu un aspect plăcut.

Straturi de flori

narcise albe si galbene
Foto: Flori Lixăndroiu

Dacă dorești să te delectezi cu imaginea unor straturi cu flori frumoase pe parcursul întregului sezon de grădinărit, plantează intercalat flori de primăvară, vară și toamnă și lasă-le să-și ia apoi locul unele altora.

rond cu flori mov si roz
Foto: Flori Lixăndroiu

Poți opta pentru un strat liniar sau pentru un rond cu flori, dacă ți se pare că acesta arată mai bine sau dacă grădina ta este mai potrivită pentru un astfel de strat. Aranjamentele “ton pe ton” arată foarte bine și degajă o notă de rafinament.

Elemente de impact

cupa din piatra cu flori
Foto: Flori Lixăndroiu

Un vas din piatră cu picior în care să așezi niște flori în culori vii reprezintă o alegere extrem de potrivită pentru a scoate din anonimat colțișorul din grădină în care te-ai gândit să-l plasezi. Dacă în grădină ai cumva și un zid (sau o porțiune de zid) din cărămidă ce poartă patina vremii, un astfel de vas va fi și mai bine pus în valoare în prezența acestuia.

panselute portocalii si mov
Foto: Flori Lixăndroiu

O jardinieră din piatră plasată la locul potrivit în grădină atrage imediat toate privirile. Mai ales dacă în aceasta se află niște flori colorate. Dacă mizezi pe un duet cromatic, este bine să alegi un vas mai mare, care să permită crearea unui model floral frumos.

Articol adaptat din revista Casa lux – februarie 2013, octombrie 2010, aprilie 2014, septembrie 2013

Autor: Flori Lixăndroiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply