Trucuri pentru o casa organizata

0

Afla ca intr-o casa organizata in care domneste ordinea nu exista nici un spiridusi care pune lucrurile la loc si care curata in urma celor care fac dezordine. Intr-o casa organizata exista cateva secrete pe care toti cei ai casei le aplica si le respecta. Trucurile acestea ii ajuta sa aiba o casa organizata si mereu ordonata. Desi uneori lucrurile merg atat de bine incat nu-i exclus sa existe si vreo doi spiridusi….

casa organizata (4)

Iata care sunt cele cateva secrete, pentru o casa ordonata.

Citeste si: Feng Shui in bucatarie

Fiecare obiect are locul lui. Este fundamental ca fiecare lucru din casa sa aiba locul lui. Cheia mentinerii unei case mereu ordonate este sa ai o ordine stabilita in prealabil pentru toate cele pe care le ai acasa. Piesele de mobilier, textilele, obiectele marunte, accesoriile practice, micile decoratiuni, uneltele, cartile sau CD-urile trebuie sa aiba toate un loc al lor.

Si atunci se intampla o minune. Fiecare lucru ajunge la locul lui dupa ce a fost folosit, iar cei ai casei vor deprinde acest bun obicei. Acelasi lucru este valabil si pentru achizitiile noi. Inainte sa cumperi o masuta de cafea, gandeste-te bine daca ai unde sa o pozitionezi si daca nu cumva aglomereaza inutil o incapere.

Citeste si: Ce faci cu laditele de lemn?

Casa trebuie organizata pe zone de necesitati. Imparte camera de zi in zone de inters: o zona de luat masa, o zona de relaxare in fata televizorului. Tot in living poti avea si un birou. Obiectele specifice pentru fiecare zona nu au ce cauta in celelalte zone.

Citeste si: Regulile Feng Shui in camera de zi

Poti folosi piese mici de mobilier, precum rafturile-biblioteca, canapelele si fotoliile sau taburetele, pentru a delimita fiecare spatiu. Iti va fi mai usor sa le mentii ordonate pe fiecare in parte.

Unul din marile secrete ale celor care au o casa organizata este acela ca sunt foarte retinuti in a cumpara lucruri de care nu sunt siguri ca au nevoie. Alege in mod cumpatat achizitiile noi si nu iti mai aglomera locuinta cu lucruri, doar pentru ca sunt la reduceri sau pentru ca ai o slabiciune de moment.

Citeste si: Spatii de depozitare. Idei si solutii inspirate

Exista o regula de aur pentru o casa organizata. Daca folosesti un obiect in fiecare zi acesta poate sta la vedere, dar daca il utilizezi mai rar, trebuie sa fie depozitat in spatele usilor. In plus toate suprafetele trebuie sa fie libere de obiecte. Masa, dulapurile, blatul de lucru, din bucatarie trebuie sa ramana libere de orice obiecte.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply