Trucuri pentru amenajarea apartamentelor mici

0

Casele viitorului vor fi mici, inteligente si functionale, dar pana atunci avem nevoie de trucuri pentru amenajarea apartamentelor mici.

???

Desi pentru multi o casa mica este un disconfort continuu din cazua lipsesi de spatiu, amenajarea apartamentelor mici, daca este facuta cu maxima atentie si cu multa grija pentru detalii, poate sa duca la rezultate exceptionale.

Citeste si: Pereti despartitori intr-o garsoniera

amenajarea apartamentelor miciIn planul de amenajare a apartamentelor mici o suma de trucuri au devenit deja clasice. Peretii albi, ferestrele lasate libere, piesele de mobilier pe masura spatiului, pastrarea unei bune organizari si a ordinii in casa sunt cateva din detaliile cunoscute. Exista insa si alte trucuri, toate foarte utile in amenajarea apartamentelor mici.

Un pas esential in amenajarea apartamentelor mici este identificarea defectelor pentru a le compensa prin ingeniozitatea amenajarii. Am facut o lista cu cateva solutii excelente pentru amenajarea apartamentelor mici. Fiecare propunere in parte trebuie filtrata si folosita in functie de ceea ce ofera apartamentul. Trebuie spus ca pentru amenajarea apartamentelor mici poti sa folosesti trucuri care maresc vizual spatiul dar si solutii parctice pentru buna folosire a spatiului existent.

Citeste si: Mobilier cu dublă funcţie

1. Elimina peretii despartitori acolo unde nu este nevoie de compartimentare. Eliminarea peretilor despartitori aduce imediat un plus de spatiu, dar masura trebuie facuta doar daca este necesar si doar daca nu afecteaza structura de rezistenta.
2. Renunta la draperii si perdele, acolo unde se poate. Poti filtra lumina cu sisteme de protectie aplicate direct pe fereastra care nu ocupa loc.
3. Foloseste usi culisante si usi din sticla. Lasa lumina sa treaca, iar lumina inseamna spatiu. In plus nu ocupa spatiu. Inlocuieste tot ceea ce se poate cu varianta din sticla. Sticla este ideala pentru usile dulapurilor, pentru unele obiecte de mobilier. Nu uita ca poti sa folosesti inclusiv sticla colorata, mata sau fumurie.
4. Foloseste oglinzi. Oriunde exista un perete lumineaza-l cu oglinzi. Evident trebuie analizat daca locul este potrivit, dar sunt putine locuri unde oglinda nu este o solutie.
5. Foloseste la maximum spatiile verticale in toata casa, dar fa asta cu mult discernamant pentru ca desi politele, dulapurile si bibliotecile (ideala este biblioteca multifunctionala, cu rafturi, sertare si spatii multiple de depozitare) sunt excelente pentru depozitare, poti risca sa aglomerezi spatiul.

Citeste si: Trucuri pentru o casa organizataamenajarea apartamentelor mici (3)

6. Una din cele mai bune solutii sunt piesele de mobilier multifunctionale.
7. Adopta un design minimalist. Este cea mai buna solutie pentru ca iti asigura tot ceea ce este necesar lasand spatiul liber si organizat.
8. Foloseste lumina pentru a pune accent pe unele locuri din casa. In felul acesta sopatiul vizual este mai bine gestionat.
9. Este ideal ca podelele sa fie cat mai libere. Poti renuta la covoare sau poti sa folosesti carpete.
10. Foloseste tapet cu dungi fine, cu insertii lucioase. Toate maresc vizual spatiul.

Citeste si: Spatii de depozitare. Idei si solutii inspirate

Toate trucurile de marire vizuala a spatiului trebuie folosite echilibrat. Mai multe solutii aplicate concomitent nu inseamna ca rezolva mai bine problema. Pe langa trucuri, amenajarea apartamentelor mici, raportat strict la spatiul care exista in casa este esentiala.

11. Foloseste mai multe surse de iluminat in tavan. Alinierea lor este mereu o buna solutie.
12. O solutie excelenta pentru amenajarea apartamentelor mici este simetria. Este una din solutiile care pastreaza echilibrul in camere.
13. Foloseste piese de mobilier mici. Sunt la fel de practica ca si cele voluminoase. In plus nu uita de spatiile neutilizate. Sub pat, pervazul ferestrelor, partea superioara a dulapurilor, ultimul raft al bibliotecii.

Sursa foto: hepta.ro / FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply