Trucuri de amenajare cu portocaliu. Cateva sfaturi si idei

0

Portocaliul este o culoare ideală pentru amenajările interioare cu o singură condiție: să iei în calcul cateva sfaturi și trucuri de amenajare cu portocaliu. Chiar dacă este o culoare caldă, optimistă și dinamică o amenajare cu portocaliu este destul de pretențioasă, iar linia între frumos și neplăcut, ca aspect general este foarte fină.

amenajare cu portocaliu (3) - Copy

Citeste si: Echilibrul formelor pentru decoratiunile interioare

amenajare cu portocaliu (5)Dacă ești tentat să încerci o amenajare cu portocaliu află că această culoare are mai multe nunanțe, de la cele tari care duc spre roșu, până la cele dulci, mandarină. O amenajare cu portocaliu poate să varieze substanțial în funcție de nuanța aleasă și de cât de multă culoare folosești. Dacă faci o amenajare cu portocaliu nu folosi niciodată mai mult de o singură nunață.

Culoarea portocalie se pretează pentru toate încăperile din casă, pentru că există o variantă de amenajare cu portocaliu ideală pentru fiecare cameră.

Dacă în camerele active și în camera copiilor sau pe hol sunt potrivite tonurile intense, în camerele de relaxare, nuanțele moi și pale sunt cele mai potrivite.

Citeste si: Armonia vizuala din casa

O amenajare cu portocaliu impune ca restul culorilor din casă să fie tonuri neutre: alb, crem sau gri. Poți să vopsești pereții în portocaliu dar această soluție este bună pentru un decor general simplu și aton, cu mobila puțină și zveltă. Dacă amenajezi toată încăperea în portocaliu este bine să eviți nuanțele puternice, tari și obositoare și să mergi pe culoarea piersicii sau a dovleacului, nuanțe calme și prietenoase.

amenajare cu portocaliu

 

Avantajul într-o amenajare cu portocaliu este aceea că această culoare aduce lumină și căldură spațilului interior în care este folosită și este ideală în spațiile întunecate sau unde lumina naturală este deficitară. În cazul în care lumina naturală este abundentă, dar vrei o amenajare cu portocaliu poți alege nuanțe pale și mult albite ale portocaliului mandarină, spre tonuri de caisă.

Citeste si: Gustul culorii si contrastele cromatice

Există multiple posibilități de amenajare cu portocaliu, această culoare putând să fie una dominantă sau doar o notă de accent. În primul caz portocaliul trebuie domolit cu alb, crem sau tonuri reci – maro, verde intens, chiar și albastru, culoare care se asociază foarte bine cu portocaliul. În al doilea caz tonurile de portocaliu folosite pot să fie tari și intense pentru a pune în evidență rolul de accent al acestoe culori și pentru a da personalitate încăperii.

Citeste si: Culoarea fericirii si casa albastra

amenajare cu portocaliu (1)Există și o soluție intermediară, indeală pentru camere de zi unde poți alege o canapea, ori un fotoliu orange, care fiecare în parte vor da foarte multă viață încăperii, mai ales dacă este una dominată de tonuri reci de alb sau gri. Dacă portocaliul este folosit ca o culoare de accent într-o cameră neutră cromatic se poate asocia cu roz sau turcoaz, pentru un efect electric care să dea viață și eleganță unei camere.

Citeste si: Griuri colorate. O solutie usor de realizat

O amenajare cu portocaliu se poate face foarte simplu… colorând în portocaliu detaliile unei încăperi, de la covor, perdele sau piese mici de decor, pernuțe decorative și așa mai departe.

Dacă ideea de a realiza o amenajare cu portocaliu te tentează combină această culoare cu alb, gri, verde, negru sau cu tonuri intense și adânci de albastru, rosu sau violet.

Sursa foto: ©Wilm_Ihlenfeld / ©podsolnykh-Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply