Trucuri ca sa reduci costurile de intretinere, vara

0

costuri de intretinereAm cateva trucuri ca sa reduci costurile de intretinere, vara. Aparent vara se consuma mai putin pentru ca nu ai nevoie de incalzire, dar cu toate acestea costurile de intretinere, mai ales in casele individuale nu sunt cu mult mai mici, vara comparativ cu perioada de iarna.

Cu exceptia consumului de combustibil (gaze sau lemne), costurile de intretinere nu sunt cu adevarat reduse. In plus, daca vara este foarte calda costurile pentru energia electrica folosita pentru climatizare cresc, uneori chiar foarte mult.

Poti sa reduci costurile de intretinere, vara organizand casa inteligent si facand mici schimbari

Cumpara becuri cu led. Sunt scumpe dar investita se amortizeaza rapid si beneficiile se vor vedea si tana si vara, pentru ca acestea consuma doar 10% din consumul becurilor clasice, inclusiv al celor ecologice – care dau lumina slaba. In camera de zi fa o minima investitie intr-un potentiometru care iti poate regla intensitatea luminoasa in camera si implicit iti poate aduce economii la costurile de intretinere demne de luat in seama.

Citeste si: Copertine exterioare pentru ferestre

In plus, in cazul unei case foarte mari, senzorii de miscare care controleza intrerupatoarele sunt ideale. Nu costa mult si pe pot ajuta sa reduci costurile facturii cu pana la 100 de euro, in 3-4 luni.

Instaleaza un aerator la toate robinetele din casa. Aeratorul injumatateste consumul de apa fara nici un fel de dezavantaje. Amestecul de apa cu aer face jetul de apa sa aiba presiune foarte mare, in conditiile unui consum de apa redus la jumatate. Intr-o casa cu doua bai, si patru persoane aeratoarele instalate la toate sursele de apa din casa reduc consumul de apa cu pana la 45% ceea ce este foarte mult.

Citeste si: Slaba eficienta energetica inseamna costuri mai mari la intretinere

Aduna apa de ploaie pentru uzul exterior casei. Daca vei aduna apa de ploaie vei reduce riscurile de a avea probleme cu apa baltita in curte, si vei adauga o economie importanta la consumul de apa, mai ales daca ai o gradina de zarzavat, flori sau gazon care trebuie udate periodic. Evident costurile de intretinere vor scadea.

ID-10011560Instaleaza obloane si plase reflectorizante la geamurile care sunt batute de soare. Investita poate insemna ceva, dar se amortizeaza repede si aduce beneficii multiple atat vara cat si iarna. In plus o casa cu obloane este din start o casa mult mai simpatica. Ambele sisteme te pot ajuta sa menti in casa o temeratura confortabila folosind mai putin clima sau, chiar deloc.

O alta solutie este sa renunti la a mai folosi podul casei sau mansarda – daca nu sunt foarte bine izolata vara. Daca este posibil muta o parte din activitatile din pod in beciul casei sau in demisor. Oricum daca amenajezi in plus, in casa, oricare din aceste locuri, pretul casei creste, dar si avantajele celor care locuiesc in casa, pentru ca o sa existe spatiu  locuibil in plus.

Citeste si: Locuinţe ecologice la preţuri mici

Foloseste lampi solare in gradina. Exista in zeci de modele, fie fixe, fie mobile, fie la nivelul solului, fie agatate. Toate te pot ajuta sa ai gradina si casa luminata la exterior, fara costuri. Preturile acestor lampi solare de gradina este foarte mic comparativ cu beneficiile pe care le aduc.

In loc de final, un sfat. Cumpara vara combustibilul pentru iarna, in cazul in care folosesti lemne sau peleti. Este cu circa 25% mai ieftin decat cumparat in perioada traditionala – septembrie. Vei reduce costurile de intretinere! fara nici un efort.

Citeste si: Lampi solare de gradina

Acestea sunt cateva din cele mai simple caicare pot reduce costurile de intretinere pentru casa vara, dar care raman eficiente si in cursul ierinii.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply