Locuinţe ecologice la preţuri mici

0

O casă ecologică nu numai că este la modă; într-o astfel de locuinţă sunt puse în aplicare tehnologii care permit o reducere a amprentei emisiilor de carbon ale construcţiei, iar proprietarul se poate bucura de un cămin sănătos şi de facturi mici de întreţinere. Aceste tehnologii sunt disponibile şi în România, iar preţurile de construcţie sunt mai mici decât în cazul construcţiilor clasice.

Locuinţe ecologice

Citeste si: 10 case eco

CONCEPTUL DE „CASĂ PASIVĂ” a fost inventat de inginerii germani. În Europa, Germania este liderul în aplicarea şi crearea tehnologiilor care permit ca pierderea de căldură şi emisiile de gaze poluante să fie aproape suprimate pe timpul de viaţă al unei clădiri.

Este cazul caselor germane Schwoererhaus care se produc acum şi în România. În acest fel, puteţi avea acces la tehnologie germană de o excelentă calitate. O astfel de locuinţă, pe lângă o arhitectură menită să facă cinste locului unde este clădită, aduce cu sine o serie de tehnologii ecologice. De încălzire şi producţia de apă caldă se ocupă sistemul termal solar. În interior, aerul este păstrat permanent proaspăt de un sistem de monitorizare a ventilării, de unul de recuperare de căldură şi de o minipompă exterioară de recupererare e energiei termice din aer. În plus, pentru confortul total al celor care locuiesc într-o astfel de casă, încălzirea şi răcirea din camere este controlată suplimentar.

Citeste si: Slaba eficienta energetica inseamna costuri mai mari la intretinere

ÎN GERMANIA, unde legislaţia privind locuinţele eco este foarte strictă, proprietarul unei astfel de case poate solicita statului o subvenţie. Consumul anual al unei astfel de clădiri este de maxim 15 kWh pe metru pătrat.

Deşi suprafeţele vitrate ale acestor locuinţe de concepţie germană sunt foarte generoase, pierderile de energie termică sunt aproape inexistente. Iarna, soarele ajută la încălzirea caselor.

Locuinţe ecologice

Citeste si: Eficiența panourilor solare

NIMIC NU ESTE MAI SĂNĂTOS decât o casă construită din lemn! În plus, preţul de construcţie este unul destul de mic: de la 400 €/mp pentru o locuinţă la cheie. Preţul variază în funcţie de dotările şi materialele de finisaj alese. Dacă adăugaţi şi timpul scurt de construcţie, de maxim 6 luni, atunci oferta este şi mai interesantă. Dar din ce va fi alcătuită viitoarea dumneavostră locuinţă? O structură ecologică din lemn, placată cu OSB, pereţi de 290 de milimetri grosime, iar la interior plăci din ecofibre fono şi termoizolante de 10 mm grosime. Pereţii interior sunt din cherestea placată pe ambele părţi cu ecofibre.

Eleganţa şi frumuseţea materialului natural de construcţie este completată de un mediu interior sănătos şi armonios. În plus, cu lemn se construieşte bine în zonele seismice.

Productie: Bogdan Mariniță

Foto: www.schwoerer.de/ www.rmh-online.de

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply