3 sfaturi pentru gradina in septembrie

0

Vara s-a terminat, dar nu dispera! Poti sa te bucuri de gradina ta, de zile petrecute in aer liber si de dulceata soarelui de toamna. Pentru aceasta pune in aplicare cele 3 sfaturi pentru gradina in septembrie.

gradini

Citeste si: Tufanelele, un fel de crizanteme mici

Ingrijeste gazonul. Un gazon ingrijit este cel care da o imagine ingrijita gradinii. Indiferent cat este de mic spatiul verde din jurul casei, iarba trebuie tunsa, curatata de burieni si de frunze. Grebleaza si tunde iarba. In plus pentru gradini in septembrie este necesar ca ferilizezi si sa ierbicidezi gazonul. La fel trebuie sa faci si cu zona cu gard viu. Acorda o atentie speciala vitei salbatice, daca o ai. O sa-ti coloreze gradina.

Citeste si: Panselute. Bucuria din gradina de toamna

Unul din cele mai importante sfaturi pentru gradini in septembrie, dar nu numai, este sa alegi solutii impotriva insectelor cat mai putin agresive si cat mai prietenoase cu mediul. Nu te stradui sa omori toate insectele. Oricum cele mai multe vor disparea cand da frigul. Invata sa protejezi insectele pentru ca cele mai multe sunt necesare si utile florilor tale, iar aletele sunt esentiale pentru mediu. Unele dintre insecte sunt pradatori de dăunătorilor, polenizatori de plante, si aeratoare de sol. Solutiile impotriva insectelor trebuie mereu alese cu grija si maxima atentie, iar variantele eco trebuie sa fie prima alegere. In fond le folosesti langa casa ta, in locul in care iti petreci cea mai mare parte din timp.

Citeste si: Hrană eco pentru plante

Curata gradina in fiecare zi. In fiecare zi vor fi plante care ies din perioada de vegetatie si frunze moarte. Trebuie indepartate. Pamantul trebuie fertilizat si sapat, curatat si aerat. Nu se fac toate intr-o zi, dar septembrie este luna in care lucrarile de toamna pot sa inceapa. Ingrijirea gradinii toamna este secretul pentru o gradina frumoasa si vesela in primavara anului viitor.

Citeste si: Catina de gradina

Se spune ca dupa mijlocul lui septembrie cei care sunt dependenti de gradinarit incep sa-si faca planuri pentru primavara viitoare si incep sa numere zilele pana la primul colt de iarba verde.

Sursa: yahoo

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply