Panselutele. Bucuria din gradina de toamna

0

Poti sa dai viata gradinii, in aceasta perioada de tranzitie intre doua anotimpuri cu panselute. Micutele panselute sunt unele dintre cele mai cunoscute si printre cele mai iubite specii de flori. Pentru gradina ta cea mai buna solutie este sa cumperi plantute cu boboci pe care sa le transferi in pamantul din gradina.

Poti sa gasesti panselute in aproape orice culoare, de la nuante palide, pana la culori vii. Cele mai multe nunate sunt cele de albastru, pana la violet.

Citeste si: Cârciumăreasa, floarea rezistentă la arșiță

Micile panselute, care ne bucura ochii, sunt un hibrid realizat in Europa. Se pot planta si primavara, si toamna. In general, panselutele cresc pana la 8-10 centimetri in inaltime, iar diametrul florilor variaza intre 5- 7 centimetri si au cinci petale bicolore care se suprapun.

Citeste si: Florile lunii septembrie

Plantate toamna, cele mai multe dintre soiurile de panselute pot supravietui inghetului si caderilor de zapada.

Dupa plantare, indiferent de anotimp, daca vrei sa te bucuri de panselute, acestea au nevoie de apa din belsug. Panselutele prefera un sol care retine umiditatea si care a fost imbogatit cu ingrasamant. Florile pot creste in lumina solara directa, dar se simt bine si in umbra partiala.

Citeste si: Plante aducatoare de noroc

Este recomandata inlaturarea mugurilor ofiliti deoarece astfel vei favoriza dezvoltarea unui numar mai mare de muguri noi si inflorirea mai rapida.

Citeste si: Beneficiile plantelor

In ceea ce priveste bolile si daunatori, cea mai mare problema pentru panselute o reprezinta melcii, apoi afidele si omizile.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply