Trei restaurante de la noi cu decoruri moderne si mancare buna

0

restaurante

Nuka Bistro. Foto: Cătălin Hladi

restaurante1Dacă până acum câțiva ani abia găseai în Cluj un loc care să te inspire cu adevărat, iar aici ne referim la decorurile interioare, muzică, meniu și chiar oameni, iată că în oraș se deschid tot mai multe bistrouri și localuri care pun preț pe amenajarea interioară. Nuka Bistro are deja un an de când s-a deschis în centrul orașului și vrem să ți-l aducem în atenție pentru amenajarea care nu are cum să te lase indiferent și pentru că multe idei de aici le poți aplica foarte bine și în casa ta. Interiorul aduce a bistrou franțuzesc: pereții nefinisați, ramele inegale, câteva sifoane vechi ne trezesc inevitabil nostalgii, mobilierul divers, dar unitar. Această amenajare este un foarte bun exemplu pe care îl poți aplica și acasă: mobilierul nu este la set, însă pus într-un context coerent poate să dea foarte bine.

Adresa: Piata Unirii, 16. Cluj.

Citeste si: Patru noutati pentru case moderne

bistrot-frantuzesc

Le Bistrot Francais. Foto: PR

Când intri în Le Bistrot Francais, ştii că ai ajuns într-un loc care pune mare preţ pe atenţia la detalii. În primă fază asta se vede în amenajare, iar apoi o vezi în felurile de mâncare franţuzeşti (nu este locul unde să mergi pe buget, deloc). La intrare eşti întâmpinat de tapetul cu călăreţi de curse şi de o instalaţie ingenioasă formată din sticle de vin, în salonul principal nu poţi să nu observi cizmele şi caschetele specifice călăreţilor, iar dacă te vei uita mai atent, vei vedea că fiecare scaun are la spate un element specific temei ecvestre – o scăriţă de călărie din bronz. Dacă tot am ajuns la scaune, mai trebuie să ştii că au fost făcute special pentru acest loc într-o fabrică din Franţa şi sunt tapiţate cu materiale preţioase şi de foarte bună calitate de la casa Dedar. Adresa: Str. Episcopiei 3, Bucuresti.

Citeste si: Noutati pentru casa ta

la-copac

La Copac. Foto: Sorin Iacob

Situat pe o străduță laterală din centrul orașului, într-o casă veche cu tâmplărie din lemn, ferestre largi și tavane înalte, La Copac a fost redecorat de curând de către tânărul designer Mihai Gramă. Amenajarea, așa cum o vedeți acum, a pornit de la casă și de la farmecul ei. Casa este una construită de o companie elvețiană la început de secol XX, actualii proprietari nu știu exact anul finalizării ei. Pornind de la aceste date, prima  idee de amenajare a fost una care să readucă în prezent atmosfera interbelică. Mâncarea este tradițională, iar noi vă recomandăm să mergeți în weekend când scot afară cazanele și prepară mâncarea la focul făcut în curte. Adresa: str. Pitar Moș 23, București.

Citeste si: Patru obiecte pentru casa ta

Articole publicate in revista Casa si gradina

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply