Transformare in patru luni

0

transformare-in-patru-luni

Un apartament de dimensiune medie din Bucureşti a fost transfomat de o echipă de arhitecţi prin intervenţii minimale, rezultând un spaţiu plăcut şi organizat, perfect pentru familia tânără care locuieşte aici.

Citeste si: Avantajele meselor extensibile

Proprietarii au dorit să-și transforme apartamentul proaspăt cumpărat într-un bloc optzecist într-o locuință plăcută și practică, fără a face modificări suplimentare asupra pereților (pentru că acest lucru ar fi însemnat obținerea unei aprobări de autorizare a construcției, dar și mai mult timp de desfășurare a șantierului).

transformare

Astfel că arhitecții s-au rezumat la intervenții care au presupus în primul rând curățarea pereților de alterările foștilor proprietari, înlocuirea ușilor, tâmplăriei, instalațiilor sanitare, termice, electrice și a pardoselii și adăugarea corpurilor de iluminat și a mobilierului pe suprafețele plane ale pereților.

Citeste si: Design si opulenta

Tot procesul a durat patru luni, iar costul final al lucrării a ajuns la 30.000 de euro. Rezultatul obținut este un spațiu plăcut și organizat, fluid, cu delimitări cu funcțiuni diferite, dar care comunică între ele.

Pentru că vorbim de un apartament de dimensiuni medii, arhitecții au evitat instalarea de corpuri de mobilier care ar fi fracturat spațiile mici ale camerelor. Așa că au optat pentru mobilier integrat în pereți.

Citeste si: Texturi de sezon

„Mobilierul de depozitare din elemente plane are suprafețe tratate cu materiale care creează decor prin oglindire în holul de acces sau prin raportare unul la celălalt – lemn și MDF alb în dormitorul mic. Același mobilier plan decupat are rol de departajare între spații cu folosire diferită, zona de intrare și cea a bucătăriei”, spune arhitect Oana Coarfă.

În același timp, finisajele de pereți și pardoseli sunt discrete și neutre – în alb, gri, negru –, dar și în nuanța naturală a lemnului, toate sunt absolut diferite față de ce se găsea înainte aici. Mobilierul, dacă nu a fost făcut pe comandă, a fost cumpărat în mare parte de la Mobexpert, IKEA (parțial și corpurile de iluminat) și JYSK.

Articol publicat in revista Casa si gradina
Foto: Republic of Architects

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply