Trandafirul japonez (chinezesc)

1

Trandafirul japonez este una dintre cele mai populare plante de apartament. Trandafirul japonez (sau chinezesc) este de origine din Asia si foarte popular in China, Japoinia si India.trandafirul japonez (4)

Frunzele sunt ovale, distantate din loc in loc si foarte puternic colorate in verde. Florile simple, duble sau batute apar in capatul lastarilor vigurosi. Acestea sunt colorate in rosu aprins, alb sau portocali si dureaza putin, circa doua zile.

Daca are conditii bune de dezvoltare si daca planta se simte bine, trandafirul japonez face flori in mod constant din mai pana in ianaurie-februarie, cand intra intr-o perioada scurta de repaus, astfel ca planta o sa aiba aproape constant si flori si muguri.

Citeste si: Plante de interior care infloresc iarna

Vara este foarte important ca pamantul din ghiveci sa fie in permanenta reavan. Udarile se vor realiza imediat dupa ce stratul superficial de suprafata pare uscat. In perioada de inflorire, trandafirul necesita udari in fiecare zi. Pentru ca frunzele sa isi pastreze aspectul sanatos, dar si pentru hidratare suplimentara, este recomandat sa pulverizezi apa curata pe frunzele acestuia o data la doua zile, dar numai in perioadele calde din an.

In perioada de repaus, udarile sunt rare, o data de doua ori pe saptamana, dar trebuie sa respecti ritmul florii. Daca are flori si boboci, ritmul crescut al udarilor trebuie mentinut.

trandafirul japonezCiteste si: Plante cu flori roz

Trandafirul japonez iubeste lumina si caldura. Lumina este insa esentiala pentru trandafirul japonez, pentru ca fara lumina nu o sa infloreasca. Pentru inflorire planta are nevoie de o temperatura ambientala care sa nu depaseasca 20-25 de grade C. Vara este bine sa-l tii intr-un loc mai racoros si umbrit, dar iarna poate sta la fereastra in bataia soarelui.

Trandafirul intra in repaus daca tempratura mediului scade sub 10 grade C. Iarna nu-l tine in apropierea caloriferului si nici in bataia curentilor de aer, fie ca sunt calzi sau reci.

Desi este o planta viguroasa care se poate regenera foarte bine singura, trandafirul japonez este destul de sensibil, iar primul semn ca ceva nu este in buna regula cu el este ingalbenirea frunzelor.

Citeste si:  Craciunita alba. Sfaturi pentru ingrijirea florii

Trandafirul japonez este un arbust de apartament, asa ca trebuie tuns, asftel incat sa-si formeze o coroana frumoasa. Lasat in voia lui o sa creasca haotic. Taie ramurile uscate, pe cele slabe si anemice si pe cele care apar la baza tulpinii. Cand este vorba de taieri de corectie taie ramurile cu putine frunzef, iar partile tinere vor fi scurtat atat cat este necesar pentru realizarea unei forme compacte a coroanei. Daca este prea inalt ii poti taia varful astfel planta isi va regla inaltimea.

Are nevoie de ingrasamant lichid, mai ales vara cand este in plin elan.

Sursa: missouribotanicalgarden.org

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Vreau sa cumpăr puiuți de trandafiri japonez ce cărămizie bătută sau rosie dulce spre cărămiziu

Leave A Reply