Tot ceea ce trebuie să știi despre parchetul laminat: alegere, montare, exploatare

0

Parchetul laminat este extrem de apreciat de toți cei care trebuie să amenajeze o locuință, pentru proprietățile sale excelente:

  • Este modular. Acest lucru înseamnă că poate să fie montat ușor și de asemenea poate să fie  și transportat ușor, în condițiile în care o placă de parchet es ușoară;
  • Are un preț atractiv. Este un avantaj care contează pentru foarte mulți oameni ;
  • Prinderea între plăci se face fără lipire, cuie și secrete complexe de montaj. Practic, este ca un puzzle la un nivel ceva mai mare și mai ușor de realizat.
  • Este ușor de întreținut. La fel ca și gresia, parchetul laminat se dovedește a fi foarte ușor de întreținut.

Chiar dacă vorbim despre o soluție excelentă pentru acoperirea solului, o alegere neinspirată poate să ducă la probleme, cum ar fi infiltrațiile de apă. Tocmai de aceea, toți cei care doresc să monteze parchet în locuință trebuie să știe o serie de informații utile.

Care sunt criteriile care contează la alegerea parchetului?

Sunt destul de multe și trebuie toate să fie luate în calcul. În primul rând, trebuie să se țină cont de destinația încăperii. Pentru bucătărie, hol de intrare sau camera de zi și pentru orice altă încăpere în care este trafic mare, trebuie să se aleagă un parchet de minim 8 milimetri grosime, care să fie destinat traficului intens. În dormitor, grosimea poate să fie ceva mai mică.

Culoarea este și ea importantă, aceasta trebuind să țină cont de restul culorilor din încăpere, dar și de dimensiunea încăperii. Trebuie să existe un contrast destul de puternic între pereți și parchet iar în cazul în care încăperea nu este luminoasă, este obligatoriu să se aleagă un parchet deschis la culoare.

De asemenea, are o importanță mare producătorul plăcilor de parchet. Producătorii mari, precum tarket, reușesc să se focuseze pe calitate și să vină cu o diversitate mai mare de modele și de culori. De asemenea, garanția și suportul oferit de Tarkett și de alte firme mari sunt mult mai bine puse la punct.

Sfaturi de montare a parchetului laminat

Pentru a se elimina riscurile de a avea un pachet cu goluri, care scârție și care acumulează praf și umezeală, trebuie să se respecte o serie de sfaturi de montare. Cel mai important sfat este acela de a te asigura că podeaua este bine nivelată înainte de montarea propriuzisă a parchetului. Dacă podeaua nu este dreaptă, riscurile de apariție a greșelilor sunt foarte mari.

Pe lângă faptul că trebuie să fie dreaptă, podeaua trebuie să fie și cât se poate de curată, fără umezeală și fără impurități.

De regulă, între parchet și perete trebuie să existe un spațiu de minim 1 cm, destinat dilatării si în cazul camerelor cu formă deosebită, sau care au țevi de încălzire la nivelul podelei, plăcile de parchet trebuie să fie tăiate cu cea mai mare atenție.

Sfaturi de întreținere a parchetului

Întreținerea parchetului este simplă, fiind unul dintre motivele pentru care este atât de popular. Pentru a se evita zgârieturile este bine să se folosească papuci cât mai moi și să se curețe imediat cu o cârpă umedă locurile în care au fost lăsate urme. Curățarea zilnică este extrem de importantăși ea, însă nu va dura mai mult de 3-4 minute, în condițiile în care parchetul se curăță foarte ușor. Asigură-te că nu folosești produse chimice care să ducă la decolorarea parchetului și te vei bucura de un parchet de bună calitate pentru o perioadă foarte lungă de timp.

Citeste si:

Sursa foto: pexels.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply