Intretinerea parchetului masiv

0

intretinerea-parchetului

Avantaje

Intretinerea parchetului masiv. În primul rând, aspectul lui deosebit aduce un plus de valoare estetică în orice casă și se poate adapta oricărui stil. Acesta poate fi recondiționat (rașchetat și lăcuit de mai multe ori).

Citeste si: Inspiratie din calatoriile cu trenul.

Este un bun izolator termic (pe timpul iernii, menține o temperatură mai ridicată, iar vara una mai scăzută) și acustic. Parchetul din lemn masiv are o durată lungă de viață. Atunci când îl alegeți, aveți la dispoziție o gamă largă de esențe de lemn, finisaje, dimensiuni și modele de montaj.

Dezavantaje

Intretinerea parchetului masiv. Parchetul din lemn masiv înseamnă și costuri de achiziție, montaj și întreținere mai ridicate. Specialiștii nu vă recomandă să îl montați pe sistemele de încălzire din pardoseală.

Citeste si: Noutatile saptamanii.

În același timp, acesta nu poate fi montat în încăperile care au un grad mai mare de umiditate, cum sunt băile, subsolurile sau bucătăriile. Întreținerea lui este mai delicată, el nu trebuie udat excesiv în timpul curățării.

Intretinerea parchetului masiv

Parchetul din lemn masiv și cel din lemn stratificat presupun modalități comune și simple de întreținere: dacă aveți timp, aspirați-l zilnic, apoi curățați-l cu un mop umed cu soluții dedicate pentru parchetul din lemn. Periodic, este recomandat să tratați parchetul lăcuit cu soluții speciale tip polish, iar pentru cel uleiat este indicată uleierea, o dată la patru curățări.

Citeste si: Un apartament luminos si colorat.

Articol publicat in revista Casa si gradina.
Foto: PR.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply