Parchet rezistent la umezeala

0

Parchetul care se afla in permanenta in contact cu un spatiu umed poate dezvolta dedesubt mucegai sau bacterii. Solutia: parchet rezistent la umezeala, care elimina situatiile in care sub parchet s-au format, datorita umezelii, bacterii, ciuperci sau mucegai.

Toate tipurile de parchet rezistent la umezeala si apa sunt realizate din lemn tratat diferit, laminat, cu mai multe straturi. Unele mai rigide si altule mai flexibile. Rezultatul este un parchet rezistent la umezeala si apa, care capata calitatea de a fi practic impermeabil.

Acest tip de parchet rezistent la umezeala poate fi folosit in toata casa, dar este special conceput pentru baie, bucatarie si hol. Datorita tehnologiei de fabricare, acest parchet rezistent la umezeala este, in plus, antistatic si mai silentios decat parchetul laminat clasic.

Nu trebuie omis faptul ca toate tipurile de parchet rezistent la umezeala si apa vin si cu un bonus, acela de a fi un bun izolator termic si fonic.

Parchet rezistent la umezeala

Citeste si: Cum te feresti de umezeala in casa

O alta caracteristica a acestuia este aceea de a rezista la schimbarile de temperatura, fara sa suporta modificari ceea ce il face potrivit inclusiv pentru spatiile exterioare semiinchise cum sunt balcoanele, dar si pentru sistemul de incalzire prin pardoseala, unde parchetul folosit trebuie sa respecte anumite norme.

Citeste si: Parchet in bucatarie. Cum il alegi

In functie de tipul de lemn folosit nuantele sunt foarte variate, de la cele deschise si foarte deschise (fag, bambus si cires) pana la nuante inchise si foarte inchide (stejar, wenge).

Proprietatile tuturor tipurilor de parchet rezistent la apa se pastreaza constante pana la 10-15 ani.

Exista mai multe tipuri de parchet rezistent la umezeala.

1. Parchet pietrificat este un tip de parchet revolutionar, creat special pentru baie sau spatii umede. Inovatia consta in compactarea compozitiei pe straturi, precum si intr-o garnitura care permite etansarea placilor dupa montaj. Acest tip de parchet este ideal in baie si in alte spatii umede.

Citeste si: Parchet din bambus, solutia ideala

2. Parchetul stratificat: este foarte bine uscat, iar dispunerea perpendiculara a straturilor compactate nu permite umezelii sa lucreze in timp. Stratul de uzura poate fi slefuit si lacuit ulterior. Este mai rezistent la umiditate decat parchetul din lemn masiv si este foarte rezistent la zagarieturi. Este solutia ideala in baie si bucatarie, dar nu te opreste nimic sa-l folosesti in hol si in casa, tocmai pentru rezistenta sa. In plus este foarte usor de intretinut si se pastreaza foarte bine in timp, tocmai datorita rezistentei sale.

3. Parchetul triplustratificat din bambus intra si el in categoria tipurilor de parchet rezistent la umezeala, in plus fiind foarte bun daca iei in calcul raportul pret-calitate si se comporta foarte bine in conditii de umezeala.  parchetul din bambus nu se va curba daca nu este expus timp indelungat la umzeala excesiva. Poate fi folosit in baie, de exemplu, fara probleme, dar trebuie sters de apa, iar incaperea bine aerisita dupa utilizare (dus sau baie). Cu toate acestea lemnul din bambus este rezistent la conditii de umiditate crescuta, ca urmare a densitatii si elasticitatii lui.

Sursa: ccil.in

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply