Top 10 plante perene

0

Am făcut o listă minunată cu cele mai practice, puternice, rezistente și frumoase plante perene. Top 10 plante perene.

Din categoria de plante perene de grădină face parte trandafirul, dar și laleaua, crinii și zambilele, hortensia, bujorul și gladiolele.  Plante perene sunt și ghioceii și brândușele. Unele înfloresc în primul an după plantare, altele abia în al doilea an de viață când ajung la maturitate (trandafirul, hortensia, crinii).  Partea bună în cazul lor este că nu este nevoie să fie replantate, partea mai puțin bună este că durată de înflorire este, de regulă, de scurtă durată.  Soluția este să le combini astfel încât să te bucuri de flori în grădină tot timpul.

Iată care sunt plantele care au intrat în top 10 plante perene și câteva din caracteristicile lor.

Veronica longifolia numită și Veronica albastră este o planta care crește până la 20-25 de centimetri. Înflorește vara devreme până toamna târziu. Suportă orice fel de sol, are nevoie de apă multă și de soare din plin cu umbră ușoară.

Citeste si: Tipuri de gazon natural

Echinacea este pe lista cu top 10 plante perene pe care merită să o ai în grădină. Înfloreșlte vară sau la începutul toamnei. Crește înaltă este foarte rezistentă, dar are nevoie de un sol bogat și mult soare.

Rudbeckia fulgida este o plantă perenă care merită să fie în lista cu top 10 plante perene pentru frumusețea sa. Numită și Goldsturm, floarea are originea în Cehia și Germania, dar este cu adevărat simbol american. Înflorește vară până toamna târziu. Crește până la 2 metri înălțimie, are nevoie de mult soare, dar suportă orice fel de sol.

Degețelul sau Penstemon digitalis are flori abe sau roz. Înflorește vara, crește de la 20 de centimetri până la 2 metri înălțime în funcție de condițiile de mediu. Rezită bine în solurile umede și se adaptează bine fie la soare, fie în zonele umbrite.

Astilbele preferă semi-umbra sau umbra completă, în soluri umede, bogate în compost şi substanţe nutritive. Florile apar primăvara devreme, de la sfârşitul lunii martie, în funcţie de temperaturile exterioare, şi ţin până la începutul lunii iunie.

Salvia superba, atinge o înălțime de 25 -30 centimetri, înflorește în iunie-iulie și are flori albastru-violet. Nu este pretențioasa față de sol, dar preferă pozițiile expuse la soare. Este foarte frumoasă și are o excelentă rezistență la temperaturi scăzute.

Citeste si: Fereastra cu flori. Cateva sfaturi pentru jardiniere

Heuchera este una din plantele din top 10 plante perene de grădină și este ideală ca plantă de structură, pentru locații însorite. Planta este remarcabilă prin coloritul frunzelor care nu cad niciodată. Rezită la geruri maxime, preferă solul bogat în humus, bine drenat, expunere la soare. Este nepretențioasă față de mediu.

Threadleaf Coreopsis sau ochiul fetei este impresionantă prin galbenul strălucitor. Înflorește vara devreme, atinge rar un maximum de 20 de centimetri înălțime, suportă orice fel de sol, este rezistentă la ger și iubește locurile însorite și solul uscat.

Citeste: Gradini in stil englezesc. Regulile de baza

Salvia rusească este una din cele mai frumoase ierburi ornamentale perene. Are flori colorate în albastru mov, crește până la 2-4 metri, este rezistentă la ger și suportă locurile însorite și uscate.

Coleus sau urzica decorativă este una din cele mai populare plante pentru grădină și ghiveci. Urzica decorativă este una din plantele formidabile, admirabilă prin coloratura frunzelor sale. Coleus arată grozav în jardiniere, în ghivece suspendate, în grădină.

Iarba grasa. Această plantă există în numeroase varietati, toate având în comun excepționala rezistenta la seceta și ingrijire minima. În funcție de soi și de climă, iarba grasă arată bine de la începutul primăverii până toamna, iar pe tot timpul verii se umple de flori colorate.

Sursa foto: Pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply