Terasa la inaltime. Cateva detalii care conteaza si cateva idei

0

Apartamentul de la ultimul etaj al unui bloc turn din Timisoara i-a vrajit pe loc cu terasa lui.
Carmina si Gian Pietro s-au grabit sa devina proprietari, iar din moment ce investitia in amenajare nu impunea limite, au facut „economie” la stil: pentru terasa au ales o amenajare curata, de bun-gust, simpla si totusi cu impact imediat.

Detaliile care au transformat terasa intr-un spatiu impecabil

  • In primul rand, atentia acordata finisajelor. Carmina si Gian Pietro au ales o gresie cu placi mari, amanunt aparent nesemnificativ, dar foarte important: dalele mari par mai elegante decat cele de mici dimensiuni.
  • Mobilierul alb, din spuma poliuretanica si polietilena (ambele, materiale rezistente la intemperii) este realizat special pentru spatii deschise si este compus din cateva piese.
  • Si in privinta culorilor proprietarii au facut o alegere buna: nuantele calde de crem sunt combinate cu mobilierul, dar si cu culoarea verde a vegetatiei.

Citeste si: Cea mai simplă metodă pentru a-ți extinde locuința. Cum să-ți construiești o bucătărie de vară sau o terasă acoperită

Ajungem la un alt aspect: zona verde

  • Daca nu doresti sa iti imbraci terasa in verdeata, acorda ghivecelor cu plante macar un coltisor. Gradinaritul, chiar si ocazional, este o activitate eliberatoare de stres, iar cateva plante care se simt bine in mediul lor pot schimba total atmosfera din jur.
  • Daca alegi plante mari, gandeste-te ca le poti alinia pentru a forma un mic paravan. Vei fi, astfel, scutit de la a vedea zilnic o priveliste care iti displace.
  • In cazul terasei de fata, peretele de verdeata si jardiniera fixa din beton au fost solutia pentru a masca un zid despartitor, inestetic pe cand inca era gol.

Citeste si: Terasa acoperita

Desi, deocamdata, nici un animalut nu si-a facut loc in casa celor doi timisoreni, un patruped ar putea profita si el de terasa pentru ca ar fi ferit de pericol: inaltimea parapetului este reglata din constructie la o inaltime standard, deci ofera siguranta.

Cezi si galeria foto de AICI

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply