Tendinte cromatice in amenajarile interioare

0

Sunt zeci de reguli de amenajare cromatică, iar aceste tendințe cromatice în amenajările interioare trebuie privite ca pe o sursă de inspirație și o infuzie de idei noi. Oricare ar fi aceste tendințe cromatice în amenajările interioare, culorile se pot asorta și poți merge mai departe și să te joci cu efectele pe care le produce asocierea culorilor reci cu cele calde. Aceste tendințe cromatice în amenajările interioare armonizează, definesc contraste și inspiră și au rolul de a construi un ambient în care să te simți bine.

tendințe cromatice în amenajările interioare (3)

Deși vorbim despre tendințe cromatice în amenajările interioare nu vrem să facem educație stilistică, ci doar să-ți dăm idei și să-ți alimentăm inspirația și imaginația.

În lista cu tendințe cromatice în amenajările interioare orientarea este către strălucitor, lux și opulență. În lista culorilor care fac legea în 2015, dar care probabil vor da tonul și vor defini tendințe cromatice în amenajările interioare și pentru anul viitor se află lemnul și culoarea sa naturală.

Citeste si: O pata de culoare

 tendințe cromatice în amenajările interioareLemnul este unul din cele mai folosite materiale în amenajări interioare iar acesta revine după ce câțiva ani a fost detronat de piatră și gresie. Lemnul aduce calm, oferă ceva sălbatic, natural și delicat. Lemnul definește un spirit liber și respect pentru natural.

Olive și orange. Acesta sunt două culori care combinate fac un excelent parteneriat și sunt în lista cu tendințe cromatice în amenajările interioare. Combină verdele oliv cu portocaliu vesel și adaugă ca nuanțe de accent albastru sau ruginiu. Oliv și portocaliu fac o bună combinație cu tonurile de verde care pune în valoare ambele nuanțe.

Citeste si: Griul este noul alb

Pe lista cu tendințe cromatice în amenajările interioare se află toate culorile calde, în special culoarea cuprului, spre orange sau roz, care dau o atmosferă pozitivă. Tonurile se combină bine cu lemnul, dar și cu alte culori metalice.

Pe lista cu tendințe cromatice în amenajările interioare griul este una din cele mai serioase provocări. Griul are calitatea de a pune în valore culorile puternice și se armonizează perfect practic cu orice altă culoare, fie că este fie că nu este pe lista cu tendințe cromatice în amenajările interioare.

Sursa foto: Guliver/Thinkstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply