Superstitii legate de casa ta. Obiceiuri si traditii

0

Superstițiile fac parte din viața noastră fie că vrem, fie ca nu vrem. Cele mai multe superstiții sunt legate de casă și nu doar în tradiția noastră ci si la alte popoare. Am adunat câteva din cele mai comune superstiții legate de casă. Despre unele se spune că sunt aducătoare de bine, despre altele că îndepărtează ghinionul. Neîndeplinirea lor este mereu un semn rău pentru casă. Cel puțin așa se spune.  

superstitii

La casă nouă se aruncă mătura veche. Nu lua niciodată mătura dintr-o casă, într-o casă nouă. Aduce ghinion. Dacă ai uitat de acest lucru sau pur și simplu abia acum ai aflat de asta, aruncă mătura veche pe fereastră și vei scăpa de vechiul ghinion. În fiecare casă trebuie să fie o singură mătură. Sa nu faci prostia de a împrumuta vreodată mătura de la cineva sau cuiva! Dacă ai pe cineva drag la drum, nu da cu mătura prin casa. Le vei face probleme pe drum! Iar de vrei sa scapi de oameni care nu-ți fac plăcere, mătura imediat ce-ți ies ei din casă.

Pisicile sunt animale sensibile și vor simți imediat o casă cu o încărcată de energie negativă. Lasă-ți pisică să inspecteze înainte nouă locuința. Dacă această se va grăbi să iasă cât mai repede de acolo, nu cumpără casa! Înseamnă că locuința este încărcată de ghinion. Se mai spune că pisica este prima care trebuie să pășească într-o locuință nouă.

Capul familiei trebuie să aducă în casa nouă, pâine, sare și bani.

Casa nu trebuie niciodată lăsată fără rezerve de sare. Mai multă sare înseamnă mai mult noroc! sarea nu se dă niciodată cu împrumut. Mai mult, se spune că dacă arunci puțină sare în fiecare cameră și în jurul ușii de intrare vei goni spiritele rele și vei aduce noroc. Tot semn de noroc este să lași câteva monede, pe jos în camera cea mai mare din casă. Nu lăsa solnița fără sare.

Joia este ziua cea mai propice pentru mutat și este bine să eviți să te muți în casă nouă lunea, marțea și vinerea.

Dacă îți construiești singur casa, pune la temelie un ban de argint, puțină lână netoarsă și un bob de tămâie. banul e semn de noroc, lâna de căldură și prosperitate, iar tămâia ține relele departe.

Dacă ai găsit o broască sau un greiere în noua casă, sau dacă îți intră în casă este semn bun. Dacă, în schimb, un șarpe a pătruns în casă, acesta prevestește moartea cuiva care locuiește în acea casă. Dacă o pasăre își face cuib pe acoperișul tău – acesta te va proteja și te va menține prosperă până când se va reîntoarce în primăvară.

La casă nu folosi pietre de la o casă dărâmată, dar nici lemn de plop, pentru că aduce ghinion. Nu cumpara materiale rămase de la o altă casă, de la una care a luat foc sau a fost inundată.

Când intră în casa o albina, inseamna ca vei avea musafiri în curând. Daca o omori, vei avea ghinion.

Nu fluiera în casa. Aduce ghinion.

Nu lăsa pâinea cu fundul în sus și nici cuțitul cu lama în sus, pentru ca este semn de nenoroc și ceartă.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply