Spatii de joaca pentru copii in curte

0

Spatii de joaca pentru copii in curte (3)Atunci când ești părinte și observi cât de mult se distrează copilul tău atunci când se joacă, ai vrea să îl lași să se joace mai mereu și prin toate colțurile casei și ale grădinii. Copii mici sunt mai ușor de ținut sub supraveghere într-un spațiu limitat chiar dacă ai o curte mai mare, dar odată ce au deprins gustul explorării, vor dori să alerge peste tot prin curte, chiar și în șopronul cu unelte unde nu are voie în mod normal.

Spatii de joaca pentru copii in curte (4)Dacă dorești să îi distragi atenția de la colțurile unde nu are voie, ai putea începe prin amenajarea unui spațiu de joacă pentru copii în curte care să îi țină suficient de interesați pentru a-și pierde interesul față de orice altceva. Noi îți oferim câteva sfaturi de mare folos atunci când vrei să amenajezi un astfel de spațiu și nu știi de unde să începi.

Citeste si: Solutii practice pentru camera copilului

• Caută un spațiu aflat între niște copaci. Pe timp de vară, îți poți proteja micuțul mai ușor de razele solare nocive. Chiar dacă crengile nu sunt destul de dese, poți opta pentru o copertină sau chiar un cearceaf legat de ramuri pentru a crea umbră pentru copilaș.
• Ai grijă ca acest spațiu să fie mereu suficient de curat. Taie iarba, curăță locul după ploaie pentru a evita suprafețele alunecoase și acoperă locul de joacă în timp ce plouă dacă nu ai timp sau posibilitatea de a muta jucăriile la adăpost.
Spatii de joaca pentru copii in curte (6)• Trebuie să fii foarte atent la marginile ascuțite pentru ca cel mic se poate răni foarte ușor. În cazul în care te decizi să cumperi jucării mai mari sau mobilier pentru spațiul de joacă al copilului, trebuie să ai grijă la marginile ce pot reprezenta un pericol pentru cel mic. Colțurile pot fi acoperite cu bucăți de cauciuc pentru a acoperi nevoile de siguranță ale celui mic.
• Dacă ai un leagăn, este bine ca sub el să existe un material care atenuează căderile, cum ar fi un morman de pături sau chiar o saltea pentru piscină. Dacă locul de joacă pe care l-ai amenajat este aproape de gardul grădinii tale, verifică-l de cuie sau așchii sau orice ale elemente care pot răni copilul.
• Ține cont și de faptul că cel mic are nevoie și de mișcare. La o vărstă mai fragedă, câteva jucării și o groapă umplută cu nisip sunt suficiente, dar când cel mic mai crește, antrenează-l în activități ce necesită mișcare. Un coș cu baschet pentru câteva aruncări este iarăși o idee excelentă care ocupă și foarte puțin spațiu.

Citeste si: Spatii de joaca pentru copii in interior

Echipa Casa si Gradina.ro
Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply