Spatii de joaca pentru copii in interior

0

Spatii de joaca pentru copii in interior (1)Mulți părinți au impresia ca pentru a amenaja spații de joacă pentru copii în interior, trebuie să ai o suprafață imensă și mulți bani la dispoziție. În realitate, ai nevoie de puțină imaginație, niște resurse și ceva timp liber. Așadar, dacă citești acest articol, vei descoperi că nici o casă sau nici un apartament nu este prea mic încât să nu îți permită să amenajezi un loc de joacă pentru băiețelul sau fetița ta.

Mai mult decât atât, un spațiu de joacă îl poate face pe cel mic mult mai repsonsabil. Din momentul în care îi dai acest colțișor în primire, îi explici și despre responsabilitățile sale cu privire la ordine și la strângerea jucăriilor (atunci când cel mic are totuși vârsta necesară pentru a înțelege aceste lucruri).

Citeste si: Solutii practice pentru camera copilului

Decide-te în privința spațiului
Unii au norocul de a avea o întreagă cameră ce o pot dedica spațiului de joacă pentru copii. Alții trebuie să se limiteze doar la colțișorul unei camere. Oricum ar fi, acest spațiu de joacă trebuie să fie suficient de aproape de camera unde tu îți petreci majoritatea zilei pentru a îl putea supraveghea mai ușor.

Siguranta
Dacă nu ai această posibilitate și vrei să amenajezi acest spațiul în pod sau la subsol, trebuie să te asiguri că cel mic are măsurile necesare de siguranță pentru a nu se răni când urcă sau coboară scările. Atât un pod cât și un subsol pot prezenta probleme de umiditate ridicată, deci fii atent la acest factor. De asemenea, încăperea trebuie să fie bine luminată pentru ca cel mic să aibă vizibilitate maximă la orice oră.

Citeste si: Feng Shui in camera copilului. Regulile de baza

Decorează cu imaginație
Îți recomandâm să alegi vopsea lavabilă ce este ușor de curățat. Nici nu știi ce poate face cel mic cu niște acuarele sau creioane colorate atunci când se bucură de imaginația copilăriei. Va avea singur grijă ca pereții să fie colorați. Culoarea pe care o alegi trebuie să fie veselă, dar nu puternică până în punctul care devine obositoare pentru ochi. Chiar și pentru fetițe, un roz puternic nu este mereu cea mai bună opțiune.

Tabla nu este o opțiune
Coloratul se află obligatoriu printre bucuriile celor mici. De când descoperă desenele și culorile, nu se vor mai mulțumi cu o foaie de hârtie sau un bloc de desen. Optează pentru fixarea unei table fie pentru cretă, fie pentru carioci, pe care o poți șterge cu ușurință atât tu, cât și cel mic. Te va iubi numai pentru faptul că îl lași să deseneze ceva pe perete.

Citeste si: Mobila pentru camera bebelusului

Alege mobilier practic
Mobilierul pentru colțul de joacă al copilului nu trebuie nicidecum să ocupe mult spațiu și trebuie să fie foarte ușor de manevrat pentru ca cel mic va dori să mute totul de colo-colo. O masă de dimensiuni reduse și 4 scăunele sunt suficiente. Dacă podeaua ta este de regulă alunecoasă, trebuie să cumperi un covor pentru ca cel mic să nu se accidenteze. Fotoliile de tip puf sau chiar pernele ce pot fi puse pe jos sunt ideale pentru spațiul de joacă. Alege un cufăr sau un dulăpior unde cel mic să își depoziteze jucăriile după ce s-a jucat cu ele.

Echipa Casa si Gradina.ro

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply