Mobila pentru camera bebelusului

0

A alege mobila pentru camera bebelusului este o treaba grea, dar foarte frumoasa. cateva sfaturi sunt binevenite.

Mobila pentru camera bebelusului este bine sa fie din lemn natur, eventual nelacuit, pentru a fi cat mai natural posibil. Cauta piese de mobilier cu cat mai putine colturi si muchii, iar acolo unde nu reusiti totusi sa le evitati, folositi materiale de protectie pentru atenuarea eventualelor lovituri.

Ideal ca mobila pentru camera bebelusului este cel modular, care poate fi modificat in timp. De pilda, nu iti trebuie neaparat o masa de infasat, dar un dulap cu sertare este foarte necesar. In plus un dulap de inaltime medie poate sa fie o excelenta masa pentru infasat, iar  reconditionarea mobilelor vechi poate sa fie mereu o buna alegere.

Citeste si: Dulap colorat

Gandeste mobila pentru camera bebelusului astfel incat sa aiba spatiile de depozitare cat mai multe si mai diverse. Ia in calcul si spatii care sa fie accesibile copilului. Cresc repede si in circa intr-un an dupa nastere vor avea nevoie de un “colt cu jucarii” unde sa aiba acces singuri fara nici un risc.

Citeste si: Camera copilului în culori de vară

In camera copilului trebuie sa-si gaseasca loc si mobile pentru adulti. Neaparat un scaun, poate o canapea comoda. Mama va dori sa alapteze copilul, si in niciun caz nu o va face din picioare. Apoi, vor fi lungi perioade in care copilul se joaca in legea lui, iar unul dintre parinti sta alaturi si-l supravegheaza si nu poate sta in picioare. Mai sunt zilele de colici, febra, tuse si tot restul- trebuie sa aveti unde sta jos, cata vreme supravegheati copilul.

Citeste si: Camera copilului – culori la modă

In ceea ce priveste culoarea, a merge pe ideea roz/albastru este un canon pe care nu-l recomandam. Alege o camera in culori dulci si calde, care sa se potriveasca copilului si universului lui din prima zi de viata pana spre prima zi de scoala, adica undeva pe la -4-5 ani. Greu d ecrezut ca o camera pregatita pentru bebe, zugravita si decorata o sa fie adusa la zi, pentru un pusti de 3 ani sau o duduca mititica, care trece de la rozul de bebe la fustitele de domnisoara mica, pe la 3-4 ani.

Sursa: projectnursery.com

 

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply