Solutii simple care improspateaza casa

0

Primăvara este aici si ai nevoie de soluții care împrospătează casa. Am facut o coleție de idei și soluții simple care împrospătează casa cu cheltuială minimă, dar cu un oarecare efort. Oricum planul acesta care împrospătează casa te va ajuta să te bucuri de frumusețea primăverii și de rezultatele muncii tale.

Primul pas în planul care împrospătează casa este să faci o inspecție obiectivă a casei tale și să evaluezi cu atenție ceea ce se poate schimba, pe măsura bugetului tău, să evaluezi care sunt urgențele din casă, inclusiv reparațiile și să stabilești care sunt locurile din casă unde este nevoie de intervenție ta pentru a aduce un aer proaspăt în casă.

Iată care sunt planurile simpe care împrospătează casa.

Înlocuiește feroneria din bucătărie cu alte piese. Poți căuta piese vechi pe care să le recondiționezi sau poți cumpăra piese noi. Vopșește ușile dulapurilor din bucătărie cu vopsea lucioasă de bună calitate, cu putere mare de acoperire.

Poți schimba nuanța sau poți folosi un ton mai închis față de cel care este deja. Tot în bucătărie poți schimba perdeaua și, dacă vrei un aer nou în încăpere, cumpără un set nou de veselă, de preferat colorată și vesele. Efectul este acela al unei explozii de culoare.

Schimbă toate becurile arse din casă, curăță abajururile și globurile lămpilor din casă. Curăță florile și adaugă vase cu flori colorate. Chiar dacă nu vor rezista, ele împrospătează casa. Fii creativ cu aranjamentele de depozitare și diversifică decorul cu plante și poze înrămate. Este simplu și ține doar de abilitățile și dorințele tale.

Schimbă fețele de perne ale pernelor de decor. Alege fețe de pernă colorate, vesele, care să-ți acapareze privirea și să-ți stimuleze simțurile. Folosește o nuanță șoc, energizantă, care să dea viață încăperii și care să electrizeze spațiul.

Nu se poate vorbi despre un plan care să-ți împrospăteze casa dacă nu acorzi atenție maximă ferestelor.

Perdelele, ramele geamurilor și sticla ferestrelor trebuie să fie impecabile. După posibilități cumpără perdele noi, vopsește ramele ferestrelor și spală geamurile, sau pur și simplu spală și albește perdelele.

Distrage atenția de la zone neplăcute sau cu probleme cu detalii de decor care să capteze privirea și care să abată atenția de la neajunsuri.

Schimbă fața unui perete și nu subestima puterea unui tapet îndrăzneț. Un spațiu lipsit de viață renaște cu o foaie de tapet colorat, cu flori, în culori șocante sau contrastante, acestea fiind soluții care împrospătează casa.

Adaugă oglinzi, detalii metalice, accente de forță în orice cameră. Vor face spațiul să pară mai mare, mai viu, mai personal și vor contribui esențial în planul care împrospătează casa.

Organizează o galerie de oglinzi, pune oglinzi pe lateralele ușilor sau în locurile foarte întunecate ale casei. Investiția este minimă, iar efectul de împrospătare a casei este maxim.

Aroma casei este una din soluțiile care împrospătează casa. Folosește plante naturale sau arome naturale. Cele mai bune aroma de frezii, zambile, de brad și liliac. Combină aceste arome cu cele de vanilie și portocală care vor însufleți într-un mod special casa.

Sursa foto: pixabay.com

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply