Idei de amenajare a unei garsoniere mici

0

O garsoniera este o mare provocare cand este vorba despre amenajari interioare. Avem cateva idei de amenajare a unei garsoniere mici.

Idei de amenajare a unei garsoniere mici

Garsoniera este ideala pentru persoanele care traiesc singure sau pentru tinerele cupluri. Daca o sa folosesti aceste idei de amenajare a unei garsoniere mici aceasta poate sa fie aranjata extrem de practic si cochet. Ceea ce conteaza in primul rand este satisfacerea nevoilor pe care le presupune un camin, inaintea detaliilor estetice. Cu alte cuvinte confortul este mai important decat aspectul.

Citeste si: 8 solutii simple care maresc spatiul

O garsoniera trebuie sa satisfaca spatiu de relaxare, dormitor, eventual si camera de studiu, locul pentru luat masa, bucataria si baia, la care se adauga necesitatea spatiilor de depozitare. Cum incap toate intr-o garsoniera? Cu inspirate, calcule si cu idei de amenajare a unei garsoniere mici.

apartment-1Citeste si: Solutii perfecte pentru bucatarii mici

Alege un design modern, caracterizat prin simplitate si liniaritate, un desing traditional, clasic sau vintage nefiind deloc potrivit unei locuinte atat de mici, datorita volumelor mari. Solutia sta in mobilierul minimalist, usor de combinat.

Citeste si: O casa de 32 metri patrati

Culorile pot face minuni in ceea ce priveste desingul interior. Solutia sta in culorile pastelate, discrete care vor mari vizual spatiul.

Alaturi de culoare, lumina joaca un rol foarte important. Ferestrele mari sunt un avantaj imens intr-o garsoniera. Foloseste perdele si draperii care sa permita luminii naturale sa patrunda in interiorul locuintei.  Folositi oglinzi pentru a reflecta lumina si pentru a lasa impresia ca spatiul este mai mare.

small-studio-apartment-design-in-chicagoFoloseste parchet pe toata suprafata locuibila a garsonierei, eventual si in spatiul bucatariei. Va da impresia de continuitate a spatiului.

Alege culori deschise si cat mai naturale pentru parchet.

Compartimenteaza spatiul pe zone de interes.

In mijlocul camerei pune un dulap sau o biblioteca cu rafturi deschise pe care sa il folosesti pentru depozitare.

De o parte a dulapului organizeaza spatiul de relaxare, amplasand o canapea, o masuta de cafea si decoratiunile potrivite, pentru ca pe partea opusa sa asezi patul si sa organizezi locul de dormit.

Citeste si: Apartament open space

Foloseste la maximum spatiul pe verticala. Rafturi, polite dulapuri suspendate.

Pe langa spatiul de odihna si de relaxare, organizeaza si un spatiu de lucru cu multiple functionalitati.

In lista cu idei de amenajare a unei garsoniere mici esentiala este ordinea si pastrarea unui aspect general degajat, fara detalii, fara excese de decor. Cosurile, vasele mici pot fi folosite pentru depozitarea maruntisurile, iar fiecare obiect de mobilier trebuie ales in varianta in care are si spatii de depozitare (lada patului, rafturile, polita mesei de cafea).

Citeste si: Living mare, intr-o camera mica

Daca exista o debara reamenajeaz-o ca dulap pentru haine. Speclueaza la maximum balconul si spatiul exterior, daca exista. In perioada calda poate sa fie o camera in plus si un loc excelent pentru luat masa.

Bucataria unei garsoniere trebuie sa fie practica si simpla. Daca este o bucatarie deschisa aceasta o sa mareasca spatiul, daca nu ideal este ca locul pentru luat masa sa tamana in bucatarie. Mobilierul de bucatarie trebuie sa cuprinda cat mai multe locuri deschise pentru depozitare. Acestea au fost cele cateva idei de amenajare a unei garsoniere mici, toate principii esentiale.

Sursa: spamare.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply