Secretele pentru a face un spatiu oarecare, sa arate stralucitor

0

pexels-photo-95354-large

Cei ce se ocupa de amenajari interioare au secrete. Pe unele le spun tuturor, pe altele le pastreaza pentru ei, ca fiind parte din secretele profesiei. Noi am aflat cateva din acele secrete care fac ca un spatiu oarecare sa arate stralucitor, elegant, bine amenajat si primitor.

Aceste secrete care fac un spatiu oarecare sa arate stralucitor sunt binevenite mai ales in cazul apartamentelor din blocuri, care nu beneficiaza de suficienta lumina naturala si pe a caror ferestre se vede doar decorul cenusiu si veritical al orasului.

Foloseste galben si verde. Combinatia celor doua culori este aducatoare de stil, lumina si eleganta. Combinatia este accesibila in zeci de totunuri si nuante fiecare din cele doua culroi fiind foarte generoasa si avand nunate variate de la cele reci si intense, pana la cele dulci si moi. Secretul reusitei unei astfel de amenajari este ca una din culori sa fie dominanta si neaparat in nunata calde, in timp ce a doua sa fie tare si iute in nunate reci si intese.

In camera de zi, vei aduce stralucire cu rosu, albastru si liliac pe pereti. Nu-ti fie teama sa folosesti aceste culori. Combinatiile dintre aceste culori in proportia ideala 60, 30, 10% (prima culoare generala, dominanta, a doua culoare complementara si a treia drept culoare de accent) sunt extrem de generoase si ofertante. Incalzesc interiorul, ii dau personalitate, stil si mai ales vitalitate. Culorile respective pot fi folosite pentru decorul peretilor si camerelor din intreaga casa. Unitatea cromatica creeaza o unitate a spatiului.

Trebuie sa stii ca tu esti cel care combina modelele si pentru asta trebuie sa-ti faci, inainte, o strategie cromatica, adaptata la structura casei sau apartamentului si sa folosesti fiecare culore dupa cum iti dicteaza personalitatea ta. Alege o combinatie cromatica pentru fiecare camera si tine-te de ea. Tine cont ca fiecare din culorile folosite are mai multe nuante, calde, pale, intense sau reci, iar din jocul acestora ansamblul devine foarte viu si luminos. Foloseste tonuri vii, luminoase care sa aiba o baza alba, pentru a avea luminozitate. Cu alte cuvinte, coloreaza albul in nunatele dorite, pana ajungi la o textura mata, luminoasa si densa. Combina totul cu elemente naturale prin culoarea lor: lemn, bambus, covoare din fibre naturale in culori naturale.

Alege modele atemporare care se asociaza bine intre ele pentru piesele de mobilier. Acesta este unul din marile secrete pentru a face un spatiu oarecare, sa arate stralucitor. Casa este moderna, comoda, actuala indiferent de tendintele de moda ale amenajarilor interioare si, in plus, decorul, poate fi adaptat usor prin adaugarea elementelor de amenajare: covoare, perdele, perne de decor si asa mai departe.

Trucul magic. Adauga un element care atrage in fiecare camera. Culoarea acestuia este mai importanta decat forma. O conditie si unul din secretele pentru a face un spatiu oarecare, sa arate stralucitor este sa folosesti elemente de accent unice rosii, negre sau in nunate metalice. Negrul este perfect in dormitor, rosul merge bine in camera de zi, iar tonurile metalice in bucatarie, baie si hol. Alte culori care atrag privirea sunt albastrul cobalt, movul si albul stralucitor.

O vaza rosie in camera de zi, o cuvertura neagra lucioasa in dormitor, vase de arama in bucatarie sau o perna de decor imbracata in catifea albastru intens, ori mov electric, auriu in detalii in dormitor sau o canapea alba intr-un decor unde culoarea de baza a peretilor este lila, combinata cu perne de decor rosii si galmene vor da stralucire si exotism, personalitate si stil camerelor tale.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply