Greseli de evitat in amenajarea bailor mici

0

Greseli de evitat in amenajarea bailor mici 1

foto: www.alibeykoytesisatci.com

 

Greseli de evitat in amenajarea bailor mici – Amenajarea băii este costisitoare, iar dacă designul şi organizarea ei nu sunt stabilite încă de la început, rezultatul poate lăsa de dorit, iar buzunarele sunt golite fără sens. Ţi-am pregătit câteva criterii de la care e bine să nu te abaţi.

Mesaj de la o cititoare: Baia e atât de mică încât nu am cum să o decorez (Ana Maria Botez, Slobozia). Am renovat-o în urmă cu doi ani, am cumpărat obiecte sanitare noi, iar gresia și faianța bej. Am cheltuit o mică avere, toate au fost scumpe, dar nu se văd mari schimbări.

Băile de la bloc sunt o provocare chiar și pentru designeri. Personalizează-ți baia prin culoare și accesorii!

Soluții general valabile:

  • Nu alege sanitare miniaturale – dau senzația că te afli în baia piticilor. Optează pentru unele simple: lungi și înguste dacă baia este îngustă, adânci și scurte dacă baia este lată.
  • Speculează frumusețea culorilor. Alege o zonă a băii pe care vrei să o scoți în evidență și marcheaz-o cu câteva plăci de faianță sau gresie foarte intens colorată, cu modele simple, dar vibrante, pe care să le pui în contrast cu zone cromatice pale sau uni (vezi imaginea alăturată).
  • Evită gresia și faianța marmorată sau cea albă lucioasă – dau un aspect respingător, ieftin.
  • Așază polițele sau corpurile de mobilier cât mai sus (dar să ajungi la ele) și lasă podeaua liberă, iar pentru a da senzația de mai mult spațiu, alege gresia într-o culoare foarte deschisă sau cu alternanță contrastantă (o placă albă, alta neagră sau colorată).

Cazuri concrete:

AȘA NU :(

Baia de la bloc, mică și fără personalitate: 80% dintre români își decorează baia în culori palide, cu gresie și faianță din aceeași gamă.

Greseli de evitat in amenajarea bailor mici 2 nu

AȘA DA :)

Jocul culorilor personalizează orice încăpere. Este cea ma ieftină soluție pentru a moderniza o baie banală de la bloc. Dacă nu îți permiți o mască nouă pentru cadă, o poți zidi și colora cu vopsea.

Greseli-de-evitat-in-amenajarea-bailor-mici-2-da
foto: www.jung.de

AȘA NU :(

Albul este frumos în orice încăpere, mărește spațiul, dar cu o astfel de faianță lucioasă cu rosturi vizibile ai impresia că te afli într-un loc auster (arată ca în spital).

Greseli de evitat in amenajarea bailor mici 3 nu

AȘA DA :)

Simpla punctare a unor zone prin culoare transformă spațiul într-unul dinamic. Este exemplul clasic în care o baie foarte mică devine atractivă.

Greseli de evitat in amenajarea bailor mici 3 da

AȘA NU :(

Cada de centru, cu piciorușe clasice, nu se potrivește într-o mansardă în care finisajele sunt moderne, minimale.

Greseli de evitat in amenajarea bailor mici nu

AȘA DA :)

În mansardă, speculează înclinația pereților și realizează mobilierul din zidărie după forma lor. Optează pentru o cadă modernă sau o cabină de duș clădită și placată cu faianță sau mozaic.

Greseli de evitat in amenajarea bailor mici da
foto: www.villeroy-boch.com

 

 

Articol apărut în revista Casa și grădina

Foto: Guliver/Thinkstock , PR firmele menţionate

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply