Scapă rapid și ieftin de problemele care îți strică locuința toamna

0

Arabesque@Casa-gradinaUmezeala și temperaturile în scădere sunt responsabile de multe probleme care apar în această perioadă în locuința ta. Igrasia, mucegaiul sau infiltrările apei pot provoca atât degradarea casei, cât și probleme de sănătate, așa că soluția inteligentă este să le rezolvi imediat cum apar.

Iată care sunt cele mai frecvente probleme care apar în această perioadă, cum te afectează și care sunt soluțiile pentru a scăpa de ele o dată pentru totdeauna:

Secretul pentru a elimina complet mucegaiul din casă

Mucegaiul este o ciupercă a cărei dezvoltare este favorizată de umezeală și căldură, are nevoie de numai două zile pentru a se instala și poate fi dificil de îndepărtat. Cel mai des apare în baie și în bucătărie, unde se formează aburi des, dar poate apărea și în alte camere, mai ales în perioadele cu umiditate ridicată. Izolarea pereților este cea mai bună metodă pentru mucegaiul care apare constant, deși ai văruit în repetate rânduri. Ai nevoie doar de plăci de polistiren expandat și un astfel de adeziv rezistent și de calitate, care să îți asigure un termosistem de durată, cu costuri minime.

Igrasia îți poate distruge tavanul și pereții

Problemele cu igrasia trebuie rezolvate imediat cum au aparut, dacă nu vrei să cheltui mult mai mulți bani ulterior. Igrasia apare de obicei în colțurile camerelor și pe tavan, sub forma unor pete galbene, iar în timp, poate distruge stratul de var și cauzează acel efect de pereți decojiti. Foarte neplăcut este că, odată apărută această problemă, nu este suficient să cureți și să văruiești din nou pereții, ci e nevoie să  recorectezi forma zonei afectate cu totul.  Igrasia poate fi ținută la distanță cu ajutorul vopselurilor fără ulei, dar și dacă instalezi în camerele în care apare cel mai des un sistem ventilare care să asigure uscarea suprafețelor mai repede și izolezi pereții interiori pentru a elimina umezeala din exterior.

Infiltrările de apă, mediul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor

Mulți proprietari de case se plâng de infiltrările de apă cauzate adeseori de o hidroizolație proastă. Unele locuințe sunt mai predispuse la apariția infiltrațiilor prin prisma zonei în care se află sau a terenului pe care au fost construite. Dacă în primul caz soluția este să verifici și să înlocuiești hidroizolația, în cea de-a doua situație nu îți mai rămâne decât să te asiguri că podeaua locuinței este bine izolată. Urmărește pereții în zonele în care ai țevi și observă dacă peretele e umed, umflat sau dacă a apărut deja igrasia. Așa îți dai cel mai ușor seama dacă hidroizolația ta trebuie refăcută și dacă este timpul să chemi un specialist care să rezolve problema.

Repară rapid asfaltul din curtea casei pentru a evita cheltuieli suplimentare

Temperaturile caniculare din timpul verii fac ca asfaltul să se înmoaie, să își modifice forma și, ulterior, să se crape. Dacă ai observat astfel de mici spărturi în asfalt, este bine să le rezolvi acum, cât vremea de afară nu este capricioasă și încă îți mai permite. Cei care amână asfaltarea până în primăvară au de obicei surpriza să descopere că asfaltul este într-o stare mai proastă decât își aminteau. Asta pentru că vremea rece de peste iarnă afectează și ea starea aleilor, iar dacă folosești materiale antiderapante pentru a nu aluneca prin grădină, asfaltul va fi cu atât mai afectat, iar cheltuielile tale, mai mari.

Verifică sistemul de închidere al ușilor și al ferestrelor

Schimbările de umiditate și temperatură, dar și utilizările dese uzează sistemele de închidere ale ferestrelor și ale ușilor. Înainte să vină frigul, verifică dacă acestea încă se închid bine și nu există curenți care să își facă loc înauntru. Astfel îți vei menține locuința călduroasă și vei putea să repari defecțiunile înainte să vină frigul. În plus, locuința ta se va menține uscată, astfel încât mucegaiul și igrasia vor fi probleme ale trecutului.

Reține că aceste mici probleme apar în aproape toate locuințele și că au soluții la îndemâna tuturor. Iar dacă le faci din timp și nu le amâni la nesfârșit, vei avea costuri minime și, pe termen lung, o viață mai bună în casa ta.

Tu cu ce alte probleme te-ai confruntat? Cum le-ai rezolvat?

Sursă foto: Shutterstock, Copyright: holbox

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply