Samsung a lansat o nouă aplicație pentru Smart TV la CES 2020

0

CES este unul dintre cele mai mari evenimente de tehnologie la nivel mondial și are loc în Las Vegas, Nevada. Anul acesta a avut loc a 53-a ediție la începutul lunii ianuarie, iar companiile de tehnologie au prezentat ultimele prototipuri și invenții care vor ajunge sau nu pe piață. A fost primul an în care jurnaliștii au putut să testeze aproape toate gadget-urile și device-urile prezente la CES.

Printre cei prezenți la eveniment s-a numărat și compania Samsung, despre care majoritatea erau convinși că nu prea mai are nimic nou de arătat având în vedere că anul trecut au lansat Smart TV-ul Samsung QLED 8k, primul televizor cu această rezoluție. Dar iată că Samsung a reușit să surprindă din nou, în special cu un nou televizor 8k ce încorporează această tehnologie a celor de la Samsung cu un design incredibil de compact și futurist.

Samsung QLED Q950TS, conform Samsung, este „primul televizor 8k care combină un factor de formă ultra-subțire și incredibil, o calitate uluitoare a imaginii de 8k și un sunet surround impresionant.” Ce este cu adevărat remarcabil la acest nou televizor Samsung QLED este display-ul ce acoperă mai bine de 99% din suprafața televizorului și prin grosimea acestuia de doar 15 mm. Acest tip de design a fost numit de către Samsung drept „Zero Bezel Infinity Design”.

Tot în cardul CES 2020, Samsung a lansat o nouă aplicație pentru televizoarele smart Samsung QLED. Aceasta se numește „Privacy Choices” și permite utilizatorilor de Smart TV-uri Samsung să poată vedea cum este urmărită activitatea lor și să o poată personaliza sau opri. Cum Smart TV-urile au devenit din ce în ce mai prezente în locuințele oamenilor, lansarea unei astfel de aplicații este cu atât mai necesară. Unii consideră chiar că aceasta a fost lansată cam târziu, televizoarele smart reprezentând o îngrijorare în ceea ce privește problemele de intimidate ale utilizatorilor.

Aplicația reprezintă un prim pas spre a recunoaște că televizoarele colectează date despre utilizatori și există informații care ar confirma faptul că există hackeri ce se folosesc de televizoarele dotate cu camere video și microfon, ce sunt conectate la internet, pentru a spiona și a colecta date. Cei de la FBI au anunțat chiar luna trecută faptul că Smart TV-urile conectate la internet reprezintă un risc pentru hack-uri ce pot fi enervante sau chiar periculoase. În cel mai puțin riscant caz, hackerii se pot juca cu volumul televizorului sau pot schimba canalele, dar, în cel mai rău caz, se pot conecta la camera televizorului sau la microfonul acestuia și vă pot spiona.

Cum majoritatea reglementărilor și soluțiilor găsite pentru securitatea consumatorului se centrează pe smartphone-uri, laptop-uri, computere și tablete, atunci când au fost lansate pe piață, Smart TV-urile nu au venit cu sisteme de securitate foarte bine deszvoltate. Nu s-ar fi gândit nimeni că și aceste device-uri pot fi afectate de hackeri. Dar cum, în ultimul timp, impărtășim detalii valoroase vieții noastre, precum numărul cardului de credit sau informații despre starea noastră de sănătate sau unde locuim. Tocmai faptul că televizoarele nu prezintă un sistem de securitate foarte bine pus la punct, hackerii au început să fie din ce în ce mai interesați de acestea, găsind noi metode de a le ataca.

Până în momentul de față, companiile au venit cu diverse modalități de protejare a utilizatorilor. Cei de la Samusung comercializează Smart TV-urile lor împreună cu MacAfee Security, ceea ce le permite utilizatorilor să își scaneze televizorul pentru malware. Dar sunt multe alte companii producătoare de televizoare smart ce nu oferă astfel de software-uri, iar mulți rămân neprotejați în fața hackerilor.

Deși aplicația nouă pentru televizoarele smart Samsung QLED nu le oferă utilizatorilor o soluție mai puternică împotriva acestor atacuri, este un pas înainte ce le permite utilizatorilor să personalizeze modul în care aceștia împărtășesc datele lor personale. Se poate spera ca pe viitor, companiile să vină cu soluții mult mai bune.

Sursa text: Agentia White Media/ sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply