Revoluţia corpurilor de iluminat I

0
Cristi Niculescu
Cristi Niculescu
Dragă cititorule,
Pe Adriana Andrei am întâlnit-o prima oară în urmă cu mai puţin de un an, la un târg pentru artizani organizat în Bucureşti. Am rămas plăcut impresionat de modul în care anumite componente, aparent simple, pot fi îmbinate pentru a da naştere unei frumoase creaţii artistice, cu rol practic în viaţa de zi cu zi. Nu am plecat fără a schimba cărţi de vizită şi a obţine promisiunea de a ne vedea pentru un reportaj în paginile revistei Practic Idei.
În urmă cu doi ani, Adriana a fost nevoită din motive personale să renunţe la locul de muncă, în acea perioadă activând în domeniul marketing-ului, în cadrul unei multinaţionale. „Pentru că decizia a fost luată brusc (într-o noapte), şocul a fost mare. Mă simţeam inutilă, deşi pentru sănătatea lui Ştefan, fiul meu în vârstă de 8 ani, a fost cel mai înţelept lucru pe care l-am făcut vreodată…” consideră gazda noastră. Nu se putea angaja, deoarece timpul liber era doar cel în care copilul se afla la şcoală, aproximativ trei ore pe zi, dar nici nu putea trăi cu sentimentul că nu produce nimic.
La un moment dat, fiind plecată din țară, a zărit într-o vitrină o lustră dintr-o ceașcă de cafea. Ar fi vrut să o cumpere, dar fiind duminică, magazinul era închis. Deoarece i-a plăcut foarte mult ideea, a creat o replică a lămpii dintr-un bol de supă din ceramică și o farfurie asortată, pe care le-a montat în holul de la intrare. Nu a trecut mult timp până când prietenii și vecinii au observat interesanta creație și au cerut la rândul lor câte un model similar. Ulterior a mai realizat câteva corpuri de iluminat diferite, pe care le-a postat pe pagina de facebook (www.facebook.com/decorepublic.ro), continuând să participe și la târguri meșteșugărești. Tânăra artistă recunoaște că ceea ce îi aduce multă bucurie este reacția oamenilor și deși uneori nu prea vinde din produse la târguri, merge pentru a se umple cu energie pozitivă.
Continuarea aici.
Text: Cristi Niculescu
Foto: www.cristiniculescu.com
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply