Reparatii de toamna obligatorii

0

Am făcut o listă cu cele câteva reparaţii de toamnă obligatorii pentru casa ta. Aceste reparaţii de toamnă sunt necesare şi obligatorii pentru că, inevitabil, vine iarna şi nu trebuie să te prindă pe picior greşit. În plus, toamna, prin caracteristicile sale meteorologice impune aceste reparaţii de toamnă. Toate aceste reparaţii de toamna te scutesc de mari neplăceri, unele dintre ele foarte scumpe.

Citeste si: Decor de toamna in casa. Frunze ceruite si bostani colorati

Ciclul îngheț-dezgheț este un stres major pentru acoperiş aşa ca o revizie generală este necesară. Pe lista cu reparaţii de toamnă trebuie trecute jgheaburile, burlanele şi o evaluare a podului casei. Frunzele, depunerile, cuiburile de păsări pot înfunda burlanele cu mari neplăceri pentru casa ta. Scurgerile pot deteriora învelișul de lemn și căpriori din pod, ceea ce aduce cheltuieli mari pentru reparații. Plus că apa care îngheață în jgheaburi poate forța zăpadă și gheață să intre în structura acoperişului şi a pereţilor, provocând pagube și pierderi mari.

Curăţă, de mai multe ori dacă este nevoie sistemul de scurgere al apei, şi nu lasa apa să se inflitreze la fundaţia casei.

Aduna frunzele pentru compost, mai ales dacă ai gazon nobil în curte. Frunzele îl sufocă. Nu aduna frunzele în grămezi pentru că pot atrage rozătoare. Pune frunzele în saci de rafie şi depozitează-i pentru compost sau aruncă-le.

Citeste si: Recomandari de toamna pentru gradina ta

Scurge apa din furtunele de gradina, pune hidroforul în loc unde temperatura nu scade sub zero, închide şi goleşte de apă instalaţiile din aer liber prin care circula apă. Dacă ai iaz, este bine să-l seci şi să-l cureţi. Curăţă şi scoate apa din piscină, inclusiv din sistemul de scurgere. Prevenirea înghețului este o măsură esenţială.

Repară toţi robineţii exteriori care nu funcţionează corect şi izoleaz-i. Costă o avere repararea ţevilor sparte, ca să nu mai vorbim de efectele catastrofale ale infiltraţiilor sau inundaţiilor.

Reglează, schimbă sau repară termostatul centralei şi ţine centrala la 15 grade când nu eşti acsă. De la 15 grade, la temperatura de confort se ajunge imediat, până te acomodezi cu temperatura din casă, dar vei face importante economii la factura de încălzire.

Citeste si: Pregatirea gradinii pentru iarna

Schimbă filtrele de aer ale hotei şi verifică burlanele care comunică cu exteriorul.

Schimbă filtrele şi desfundă coşul de fum, repară crăpăturile din coşul de fum. Toate înseamnă siguranţă pentru casă şi facturi mai mici.

Dacă ai, pe lista cu reperaţii de toamnă, pune şi pompa de apa. Verifică conexiunile electrice, verifică şi repară generatorul, dacă există, şi verifică canalizara. Te poate feri de mari şi foarte neplăcute neplăceri exact când îl aştepţi pe Moş Crăciun.

Un şemineu sau o soba pe lemne poate fi confortabilă, dar numaidacă este verificată în amanunt de cineva care se pricepe. Fă o probă şi repară eventualele probleme fără să le amâni. Iarna toate acestea costă mult mai mult şi aduc complicaţii mari.

Taie ramurile copacilor care s-au întins spre casă, deasupra firelor de electricitate şi curăţă cu atenţie copacii. Este un pas esenţial pe lista de reparaţii de toamnă obligatorii.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply