Recomandari de toamna pentru gradina ta

0

recomandări pentru grădina ta (2)Ai grădină? Atunci primeşte aceste recomandări de toamnă pentru grădina ta şi pune-le în aplicare după cum este cazul, dacă este cazul. Aceste recomandări de toamnă pentru grădina ta se îndeplinesc pe rând, la momentul oportun, pentru că toamna în grădină nu înseamnă doar culegerea roadelor, ci şi pregătirea plantelor pentru recoltaele viitoare, fie că este vorba despre pomi, flori sau zarzavaturile din grădina de legume. Şi fiecare lucru trebuie făcut la timpul lui, iar rezultatele vin numai dacă faci treaba încet şi pe îndelete, cu răbadare.

Citeste si: Pamant de flori. Cateva sfaturi pentru gradina ta

1. Tunde gardurile vii, astfel încât acestea să se mențină compacte și să aibă un aspect plăcut. Tunderea gardurilor vii se face dupa ce îngălbeneşte frunza copacilor şi are ca scop principal aierisirea şi însănătoşirea plantelor. Arde ramurile bolnave!
2. Fă-ţi butaşi! Tăie bucăți de 10 centimetri lungime din copacii sau plantele tale preferate și așează-le în vase cu apa, astfel încât să își formeze rădăcini mici. În primăvară, poți plantă butașii în grădină.

recomandări pentru grădina ta (3)3. Scapă de burienile de pe pe peluză și aerisește solul cu ajutorul unei greble cu dinţii mici. Este momentul perfect în care poți hrăni gazonul cu îngrășământ special.
4. Adună frunzele, amestecă-le cu resturi de fructe (cotoare de la mere, pere, coji de pepene), şi lasă-le să fermenteze în loc adăpostit. Vei produce un îngrășământ de care solul și plantele din grădină vor profita din plin.

5. Una din cele mai bune recomandări de toamnă pentru grădina ta, este să aduni frunzele de pe sol. Un strat gros de frunze sufocă solul. În perioadă de iarnă, frunzele vor fi o pătură excelentă, care va proteja solul de îngheț în locurile cultivate.

6. Pregătește o seră. Dacă ai foarte multe plante în grădină, însă prea puțin spațiu în casă, este necesar să amenajezi o seră. Ideal este să o faci din lemn și sticlă. Oricât d emică ar fi o să fie o mare bucurie.
recomandări pentru grădina ta (4)7. Organizează florile din gradina ta pentru anul viitor. Vezi ce plante ai, care sunt perene şi care anuale, pe care vrei să le păstrezi şi care sunt cele la care renunţi. Curată semințele de pe florile uscate. Orientează-te către cele mai frumoase și sănătoase exemplare și ia semințele de la acestea. Depozitează aceste semințe într-un loc răcoros și uscat, departe de lumina soarelui, de aburi, de căldură. Pune-le etichetă ca să ştii ce flori sunt. Fă o schemp şi planifica locul une vor fi semănate, şi momentul ideal de semanare. Nu-ţi bate capul dacă nu ştii numele oficial, dă-le tu nume şi adauga o poză cu floarea respectivă, pentru mai multă siguranţă.

Citeste si: Decor de toamna in casa. Frunze ceruite si bostani colorati

8. Elimină plantele și arborii afectați de dăunători. Smulge-i pe aceștia din rădăcină și eventual arde-i pentru a elimină riscul că dăunătorii să afecteze în scurt timp și celelalte plante din grădină sau să se extindă în sol și să afecteze florile pe care le vei plantă în viitor.
9. Pregăteşte zona pentru legume timpurii şi îngraşă pământul. Folosşte, cel mai bine, îngrăşământ natural, pentru ca oricât de mare este grădina, merită ca legumele tale să fie curate.

Ultimul sfat din lista de recomandări de toamnă pentru grădina ta este să plantezi un copac! Niciodată nu vor fi prea mulţi!

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply