Pregatirea gradinii pentru iarna

0

Pregătirea grădinii pentru iarnă (3)Pregătirea grădinii pentru iarnă se face de la începutul lui septembrie, pentru ca fiecare din lucrările de toamnă, implică şi anume detalii care au legătură cu pregătirea grădinii pentru iarnă.

Toate aceste operaţiuni însumate în pregătirea gradinii pentru iarnă se fac pe îndelete, cu răbdare şi la momentul potrivit, pentru că a îngriji o grădină cere rădare şi metodă.

Tăierea arbuștilor și a tufelor este una din etapele impuse de pregătirea grădinii pentru iarnă. După ce se recoltează roadele, fiecare le momentul şi la timpul său, arbuștii, tufele de zmeură, mure sau viţa de vie trebuie tăiate. Același lucru este valabil și în cazul trandafirilor și în cel al gardurilor vii. Acestea din urmă trebuie tăiate pentru a da grădinii un aspect cât mai îngrijit. O grădină bine pusă la punct toamna, trece cu bine peste iarnă şi înflorelte aproape singură, primăvara.

Citeste si: Pamant de flori. Cateva sfaturi pentru gradina ta

Pregătirea grădinii pentru iarnă (2)Pregătirea plantelor pentru iarnă. Pentru protejarea trandafirilor se amestecă resturi vegetale proaspăt mărunțite cu scoarță de copac. Această stopeaza creșterea buruienilor nedorite, menține umiditatea pământului și reglează temperatură solului. Acestui amestec pot fi adăugate resturi de iarbă. Gazonul trebuie tuns înaintea primului ger, astfel riscul formării mucegaiului de gazon este mai redus. Plantele sensibile trebuie mutate în locuri adăpostite sau îngropatepentru a nu fi afectate de temperaturile scăzute. Locuri bune de iernat sunt pivnița, garajul sau podul casei. Aceste plante au decorat în timpul verii grădină, terasă sau balconul. În zilele în care nu este ger  încăperile trebuie aerisite, iar din când în când plantele udate. Lunile de iarnă în care plantele stau la adăpost, le ajută să se regenereze. De asemenea, igiena plantelor este extrem de importantă. Frunzele uscate și îngălbenite trebuie îndepărtate, iar crenguțele bolnave tăiate.

Pregătirea grădinii pentru iarnă (1)Citeste si: Decor de toamna in casa. Frunze ceruite si bostani colorati

Pe lista care trebuie bifată pentru pregătirea grădinii pentru iarnă se număra, în ordine: săpatul adânc de toamnă, formarea mușuroaielor de pământ pentru protejarea rădăcinii trandafirilor și a arbuștilor, săparea, tunderea și curățarea gardului viu, tunderea pomilor fructiferi, plantarea de noi puieți și o ultima tundere a gazonului. Printre lucrările recomandate este acoperirea trunchiurilor pomilor fructiferi cu un strat gros de var pentru protejarea lor împotrivă dăunătorilor.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply