Reguli pentru udarea plantelor de interior

0

Am facut o listă cu cele mai importante reguli pentru udarea plantelor de interior. În mod paradoxal cele mai mari probleme legate de udarea plantelor de interior apar iarna, nu vara și asta pentru că aerul uscat din casă, ca urmare a sistemelor de încălzire centralizată, impun o serie de reguli aparte pentru plantele de interior.

reguli pentru udarea plantelor de interior (2)

Detaliem subiectul și vorbim despre udarea plantelor de interior.

Echilibrul. Este important de respectat nevoile fiecărei plante în parte pentru că în egală măsură la udarea plantelor de interior și excesul și lipsa apei produc efecte extrem de negative și pot duce la distrugerea plantei.

Irigarea plantelor în exces cauzează deseori ofilirea acestora din cauza că rădăcinile putrezesc.

Iarna în mod special la udarea plantelor de interior trebuie să se țină seama și de cât de aproape sunt plantele de calorifer sau de sobă și de umiditatea aerului din încăpere. Iarna, aerul din camere este mult mai uscat decât vara așa că cea mai bună soluție este aplasarea unor vase de apa (apa curată, iar vasele trebuie spălate la fiecare două zile pentru a preveni împrăștierea în casăa mucegaiurilor) pe calorifer  sau a unui umidificator.

Citeste si: Totul despre ghivecele pentru plante

Udarea la nevoie. Cea mai bună metodă pentru udarea plantelor de interior este la nevoie, în funcție de necesitățile plantei. Florile pot fi udate după un anumit program în funcție de tip, mărime, ghiveci și mediu, dar cel mai bine este ca ele să fie udate după verificarea solului din ghivece, în funcție de nevoie. Două plante, chiar daca sunt din aceiași specie nu au aceleași nevoi de irigare. Cel mai bine este ca plantele de interior să fie udate dimineața, iar cele cu flori trebuie să primească mai multă apă decât plantele fără flori. De mai multă apă au nevoie și cele cu frunze cărnoase, de regulă acestea din urmă fiind dependente de apă.

Citeste si: Cele mai frumoase ghivece de flori

reguli pentru udarea plantelor de interior (4)Verifică umiditatea solului înainte de udare. Cea mai simplă metodă este să verifici solul cu degetul, la suprafața ghiveciului. De asemenea dacă ghiveciul sună a “gol”, este un semn cert care arată că plantă are nevoie de apa. În cazul în care solul plantei este crăpat și uscat, acesta are nevoie de apa imediat. Udarea se face , în acest caz, cu puțină apă, iar după alte 30-60 de minute se revine cu o nouă porție de apă.

Citeste si: Violeta africana, cea mai iubita floare

O plantă care are nevoie de umiditate moderată ar trebui să fie udată când aproximativ cinci centimetri din sol s-a uscat. Dacă nevoia de apa este mai mare, solul ar trebui să rămână umed mereu.

Citeste si: Plante agatate in casa

La udarea plantelor de interior acestea trebuie să primească apă la suprafața solului, dar și în farfurie. Farfuria trebuie constant curățată pentru a preveni formarea mucegaiurilor, iar suprafața solului afânată cu un bețișor la fiecare 4-7 zile.

Un ultim amanunt important de care trebuie ținut cont la udarea plantelor de interior este calitatea apei folosite. Cea mai bună este apa din puț sau apa de ploaie, iar dacă nu ai aceste surse de apă, folosește apa din rețeaua de apă potabilă, dar după ce ai lasat-o în vase deschise cel putin 48 de ore pentru a se elimina clorul și florurile și pentru a se oxigena. Recipientele cu apă se țin în afara casei (pe terasă, în balcon sau în magazie).

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply