Proiecte de case masive si durabile

0

Proiecte de case masive si durabile (2)Daca iti faci o casa, alge proiecte de case masive si durabile. Aceste proiecte de case masive si durabile au cateva caracteristici, pe care le pot indeplini si casele din lemn masiv si cele din construite din materiale traditionale: caramida si BCA. Iata care sunt detaliile ce caracterizeaza aceste proiecte de case masive si durabile si ce anume inseamna case masive.

Citeste si: Proiecte de case economice

O casa masiva este o casa cu durata lunga de viata. Asta inseamna o casa construita dupa toate regulile, ca sa reziste in stare cat mai bune pentru cateva zeci de ani. Desi in principiu orice casa este facuta sa dureze, economia de materiale, combinatiile cu materiale neconventionale, solutiile “rapide”, lipsa unui plan bine gandit, improvizatiile fac din multe case noi, constructii cu viitor nesigur. Ideea este ca daca te apuci sa ridici o casa, mergi pe ideea unor proiecte de case masive si durabile, pentru ca sunt putini cei care pot ridica mai mult de o casa, in toata viata lor.

Principiile unor proiecte de case masive si durabile inseamna elaborarea unui plan de constructie. Totul incepe cu o analiza terenului cu studii geologice pentru stabilirea nivelului apei freatice, a riscurilor pe care le presupune in timp locul in care este construita casa (de la riscul de inundatii, pana la cel al seismelor majore) si gandirea acestor aspecte pe timp indelungat, de la 20 la 50 de ani si chiar mai mult.

Citeste si: Proiecte de case fara etaj cu 3 dormitoare

Proiecte de case masive si durabile (1)Se poate spune despre aceste proiecte de case masive si durabile ca urmaresc sa ofere constructiei acele elemente care sa ii ofere o viata lunga. Asta inseamna stabilirea unui interval de timp optim pentru finalizarea casei. Multe case sunt construite in 2-3 ani, iar pana la finalizarea constructiei structura de rezistenta este deja afectata sau chiar deteriorata. Neglijarea sau amanarea izolarii termice, a fatadei sau a acoperisului, mai ales pe parcursul unei ierni afecteaza si imbatranesc casa inainte de vreme.

O casa ridicata dupa toate regulile unor proiecte de case masive si durabile sunt case ce ofera confort si echilibru termic, care au un randament energetic bun, care fac fata fara daune si fara stricaciuni atat ploilor abundente, cat si eventualelor viituri, dar si seismelor medii si mari. Interiorul caselor ramane echilibrat termic si in zilele toride de vara, dar si in timpul iernii, racorirea casei si ridicarea temperaturii se face rapid si cu un consum mic sau mediu de energie.

Citeste si: Mansardarea unei case vechi. 4 detalii esentiale

Proiecte de case masive si durabile (3)O casa masiva este o casa cu pereti grosi, cu fundatie solida, facuta la adancimea proportionala cu inaltimea casei. Aceste proiecte de case masive si durabile iau in calcul inclusiv eventualele transformari si extinderi ale casei in timp, astfel ca nu strica niciodata o fundatie care sa poata “duce” mai mult decat urmeaza a fi construit. Nu face rabat si nici economie la materialele folosite pentru acoperisul casei, la cele pentru izolare si nici la materialele pentru izolatii, fie ca este vorba despre fundatie sau zonele exterioare ale casei.

Citeste si: Casa la rosu sau casa la gri? Cea mai buna alegere

Aceste proiecte de case masive si rezistente implica costuri de constructie, dar in timp aceste cheltuieli se amortizeaza in timp, in cativa ani prin consumul mic de energie si cheltuieli reduse de intretinere a casei.

Regulile generale pentru aceste proiecte de case masive si durabile sunt cu atat mai necesare in cazul caselor de lemn care, prin natura materialui de constructie, trebuie ridicate cu respectarea tuturor regulilor ce sa le asigure rezistenta maxima in timp.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply