Proiecte de case ieftine

0

proiecte de case ieftine (5)Este destul de greu de spus ce face diferenta intre un proiect de casa si oricare din aceste proiecte de case ieftine. In principiu valoarea unui proiect de casa, si implict oricare din proiectele de casa poate fi consierat scump sau ieftin in functie de bugetul celui care construiste casa. Ceea ce este scump pentru unii poate sa fie ieftin pentru altii.

Citeste si: Proiecte de case mici la tara

Cand vine vorba despre proiecte de case ieftine exista insa niste reguli care pot face din viitoarea casa una mai ieftina si o pot plasa ca valoare totala de constructie sub media pietii. Facuta cu atentie, fara a te scumpi la tarate, oricare din aceste proiecte de case ieftine pot sa ramana in sine case valoroase cu o buna cota de piata.

Citeste si: Proiecte de case simple

Iata detalii care, luate in calcul, pot duce aproape orice proiect de casa in categoria de proiecte de case ieftine.

proiecte de case ieftine (1)♦ Alege cu atentie terenul. Un teren in panta, unul disproportionat, lung sau prea lat este un pas de inceput. Aceste terenuri se vand mai ieftin decat cele “normale” si implict scad pretul total pentru aceste proiecte de case ieftine.
♦ Construieste pe un proiect de arhitectura. Este detaliul la care nu trebuie sa renunuti chiar daca este vorba despre proiecte de case ieftine.
♦ Stabileste un buget, raportat la pretul pietii si taie din acesta o suma. De regula se poate spune ca vorbim despre o casa ieftina daca costurile totale sunt mai mici cu 10-15% fata de costurile medii ale pietii.
♦ Alege cu atentie materialele si elimina tot ceea ce nu este cu adevarat necesar.
♦ Din start vorbim despre proiecte de case ieftine in cazul celor care sunt pe un singur plan, pentru ca au nevoie de o fundatie mica, de cele facute din panouri prefabricate si de cele facute din materiale neconventionale. Evident asta nu inseamna ca trebuie facut rabat la calitate si rezistenta casei.
♦ Daca vrei mai mult spatiu de locuit si totusi mergi pe aceste proiecte de case ieftine alege solutia mansardei, care implica costuri mai mici, in ansamblu, dar ofera spatiu de locuit suplimentar.

proiecte de case ieftine (4)Citeste si: Proiecte de case fara etaj cu 3 dormitoare

Exista detalii unde in ciuda alegerii unora din aceste proiecte de case ieftine nu trebuie facut economie. Asta inseamna ca nu trebuie sa omiti sa alegi cea mai buna solutie de izolatie termica, cel mai bun acoperis si cele mai bune sisteme de protectie pentru lemn in cazul in care elegi o casa pe o structura de lemn.

♦ Economii importante poti face si din constructia efectiva a case. Alege materialele cele mai comune in zona in care construiesti casa. Lemn la munte, prefabricate la ses.

♦ Foloseste piatra de rau, care este si bun izoltaor termic, dar care ramane in costuri scazute, atata vreme cat transportul nu este foarte scump. Alege materiale naturale care implica cat mai putine finisaje, iar in total o sa poti spune ca ai finalizat cu succes unul din aceste proiecte de case ieftine.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply