Proiecte de case simple

0

Proiecte de case simple (3)Lucrurile simple sunt cele mai frumoase, asa ca vorbim despre proiecte de case simple si iti prezentam cateva din detaliile care le sunt caracteristice.

Citeste si: Proiecte de case fara etaj cu 3 dormitoare

In primul rand trebuie spus ideea de proiecte de case simple asta nu inseamna ca trebuie sa alegi case mici sau case fara personalitate. Pe de alta parte trebuie luat in calcul ca oricare din aceste proiecte de case simple garanteaza si costuri reduse, rapiditate in constructie si o eficienta gestionare a spatiului.

Despre aceste case simple se poate spune ca sunt case … ordonate, in care nevoile familiei sunt complet satisfacute, dar fara detalii si complicatii, uneori, inutile.

Proiecte de case simple (4)In general aceste proiecte de case simple sunt foarte eficiente astfel ca se merge pe un plan decomandat. Este dovedit ca acest mod de organizare este cel preferat.

Citeste si: Proiecte de case din panouri sandwich

Proiectele de case simple pot avea si etaj dar acesta urmareste structura parterului, la care eventual se adauga pereti despartitori suplimentari pentru o mai buna compartimentare a spatiului.

Proiecte de case simple (2)Toate aceste proiecte de case simple se preteaza bine pentru o amprenta mica la sol, pot fi realizate si in mediul urban si in cel rural, pot fi si case permanente, dar si locuinte sezoniere.

In ceea ce priveste materialele de constructie oricare din aceste proiecte de case simple se poate realiza si din lemn, si in caramida, dar se preteaza foarte bine si pentru a fi ridicate din materiale traditionale, cu costuri foarte mici.

Citeste si: Proiecte de case mici la tara

In mod special toate aceste proiecte de case simple se pot realiza din lut si argila arsa, asa cum sunt construite casele traditionale cu un singur nivel. Chirpiciul este un pamant argilos umed combinat cu nisip si pietris, care se toarna in cofraje, apoi se compacteaza bine. Dupa uscare, cofrajele sunt scoase.

Lutul conserva bine caldura si regleaza umiditatea, este ignifug si durabil, in plus este preferat pentru atmosfera sanatoasa, aerul lipsit de acarieni si bacterii pe care il asigura la interior. Lutul folosit pentru pereti poate fi si ars, din el realizandu-se caramizi de lut care permit ridicarea unor locuinte, dupa proiecte de case simple, extrem de rapid.

proiecte de case simpleA-ti construi o locuinta mergand pe proiecte de case simple nu inseamna ca renunti la confort sau ca faci sacrificii de ordin estetic. Avantajele acestor case sunt mai ales legate de costuri, totul fiind simplificat la maximum in ceea ce priveste planurile, detaliile exterioare, compartimentarea. Casa simpla este o casa eficienta, dar practica, comoda si functionala.

Citeste si: Proiecte de casa cu veranda

Aceste proiect de case simple pot fi innobilate extrem de simplu. Adauga un balcon, o veranda, fa geamuri mari si usa dubla la intrare. Adauda un garaj exterior si ia in calcul o eventuala usa secundara pentru casa. Daca ridici o casa simpla ii poti creste valoarea estetica daca vei face o temelie inalta, si cateva trepte la intrare. Cu artificii mici, orice proiect de casa simpa capata personalitate si stil.

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply