Proiecte de case dreptunghiulare

0

proiecte de case dreptunghiulare (3)Cele mai multe case sunt ridicate pe proiecte de case dreptunghiulare. Dupa casele de forma patrata, ceva mai convenabile din punct de vedere al spatiului locuibil pe care il ofera, toate aceste proiecte de case dreptunghiulare sunt ideale. Peste 70% dintre casele individuale au forma dreptunghiulara sau varatii minime de la aceasta forma. O casa cu geometrie iesita din comun este mult mai scumpa comparativ cu o suprafata locuibila identica, dar pe un proiect dreptunghiular (sau patrat).

Citeste si: Proiecte de casa pe teren ingust

Despre forma case si modul de alegere al proiectelor de casa in forma dreptunchiulara sau patrata se poate vorbi foarte mult, pentru ca de aceasta forma aleasa pentru proiectul de casa depind multe din detaliile uleterioare, toate esentiale. Si ma gandesc de la costuri de achizitie ale materialelor, pana la costurile legate de decorarea si amenajarea interioara a casei. Ideea este ca oricare din aceste proiecte de case dreptunghiulare, sau mai mai corect spus, cu amprenta la sol de forma dreptunghiulara sunt cele mai eficiente.

Citeste si: Proiecte de case ieftine

Orice arhitect decent o sa-ti confirme ca prima alegere sunt aceste proiecte de case dreptunghiulare, in tandem cu cele patrate, date fiind avantajele pe care le au. Simplitarea acestor case, chiar daca pare o carenta adusa aspectului, este un avantaj. O casa complicata este sinonima cu un pret mare de construire. O casa simpla este mai ieftina (mult mai ieftina), iar aspectul monolit se poate innobila cu ferestre mari, un acoperis in panta, balcoane si nu in ultimul rand dand culoare fatadei si adaugand detalii prin materialele folosite.

proiecte de case dreptunghiulare (4)Aceste proiecte de case dreptunghiulare se preteaza si pentru constructii mari si pentru case mai mici, cu atat mai mult ca moda caselor mari, cu peste 150 de metri de suprafata locubila a trecut. Casa dreptunghiulare este combinatia care pare solutia ideala pentru zona  urbana, dar este si o buna solutie si pentru zonele rurale. Una din marile calitati pe care le are casa dreptunghiulare este posibilitatea de asezare a ei pe un teren cu forma variabila, inegalitatea dintre laturile casei facand constructia viabila indiferent de modul de amplasare al casei in teren. O casa ridicata pe proiecte de case dreptunghiulare este cea mai usor de adaptat la forma lotului de teren, simpla asezare pe o axa sau alta a casei facand posibila constructia casei si pastrarea unei zone de spatiu verde.

Citeste si: Modele de case pentru 2 familii

Se poate spune despre o casa dreptunghiulare, fie ca este cu unul sau cu mai multe niveluri ca intra in categora caselor pe care le poate compartimenta aproape oricine, pentru ca nu are cum sa greseasca. Singurul detaliu care trebuie luat in calcul si de care trebuie tinut cont este pozitionarea corecta a ferestrelor in raport cu structura interioara.

Tot datorita structurii casa dreptunghiulara este una sigura si stabila, ceea ce permite pe cale de consecinta realizarea unor ferestre mari. Casa se preteaza pentru solutii de extindere in exterior de genul verandelor, teraselor si balcoanelor.

proiecte de case dreptunghiulare (5)Detaliile legate de aspect nu conteaza in foarte mare masura in conditiile in care oricare din aceste proiecte de case dreptunghiulare vin cu o serie de avantaje clare. Acest gen de case se preteaza foarte bine pentru zone de vacanta, zone turistice si, nu in ultimul rand, ca locuinte stabile. Aceste proiecte de case dreptunghiulare sunt in armonie cu locul in care se afla tocmai datorita formei regulate. Avand un aspect monolit, aparent fara personalitate, casa dreptunghiulara imprumuta din personalitatea mediului in care se afla, ceea ce face din aceste proiecte de case dreptunghiulare solutia ideala si pentru munte si pentru mare.

Citeste si: Proiecte de case fara etaj cu 3 dormitoare

Oricare din aceste proiecte de case dreptunghiulare vin cu cateva amanunte de imagine care reduc costurile, dar, in mod paradoxal cresc eficienta energetica a casei. De exeplu acoperisul cel mai convenabil este cele in doua ape, totodata acesta fiind si cel mai simplu de realizat, dar si cel mai eficient. Mai mult decat atat, o casa dreptunghiulara este mult mai usor de mobilat spre deosebire de constructiile care au foarte multe curbe sau colturi neregulate.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net / / hepta.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply