Modele de case pentru 2 familii

0

Facem o pledoarie pentru modele de case pentru 2 familii. O scriu gandindu-ma la mama care are o vorba: “La vremuri grele oamenii se aduna!” si ca argument venea cu ideea de a avea o casa mare in care sa stam la un loc si eu cu ai mei, si sora-mea, si ea… sa aiba grija de nepoti.

casa-pentru-doua-familii-4006Data te incumeti sa imparti casa cu alte persoane, sau cu o alta familie, afla ca toate aceste modele de case pentru 2 familii sunt demne de luat in seama date fiind avantajele. Poti alege oricare din proiectele de case duplex care pot fi solutia cea mai convenabila, unde spatiile comune sunt doar cele exterioare, sau poti merge pe varianta unei case cu doua intrari, care are spatii comune pentru ambele familii dar care ofera si zone de intimitate pentru fiecare familie.

Citeste si: Proiecte de case fara etaj cu 3 dormitoare

Utilizarea in comun a unor spatii: curte, camera de zi, bucatarie si unele anexe inseamna o importanta economie pentru costurile totale ale constructiei. Economiile la buget se pot transfera in extinderea spatiilor individuale sau intr-o suprafata mai mare a gradinii sau pur si simplu ii poti investi in alt ceva.

Oricare din aceste modele de case pentru 2 familii are avantaje clare: un pret mai mic pentru teren si impartirea cheltuielilor pentru utilitati, in mai mica sau mai mare masura, o mai buna gestionare a unor angajamente domestice si avantajul de a avea alaturi fie o famile de prieteni foarte buni (pe care ii alegi) sau membri ai familiei tale (pe care nu-i poti alege si ii primesti asa cum sunt ei).

Citeste si: Proiectul de arhitectura. Care este pretul corect

Oricare din aceste modele de case pentru 2 familii trebuie gandit cu atentie, in cazul in care accepti ideea unor spatii comune astfel incat zonele de intimitate ale fiecarei familii sa fie strict delimitate si respectate, iar utilizarea in comun a unora din incaperi sau anexe sa nu devina o sursa de conflit si tensiune.

O solutie este aceea de a lasa comun etajul, unde se afla spatiile de dormit si a delimita strict zonele de la parter. Cele doua familii au in comun peretii casei conform proiectului de case pe verticala sau pe orizontala si cai de comunicare doar intr-o zona anume a casei. Solutia seamana cu cea a caselor duplex. In cazul in care alegi unul din acele modele de case pentru 2 familii cu etaj orice combinatie trebuie adaptata la realitatea celor doua familii si la nevoile lor.

 modele de casa pentru 2  familii

Citeste si: Casă tradițională românească

Pretul pentru aceste modele de case pentru 2 familii poate sa scada cu pana la 30-40% comparativ cu o casa individuala fara nici o reducere a spatiului pe care il ai la dipozitie, ba uneori acesta fiind cu mult mai mare decat daca ai avea o pentru o singura familie.

Sursa foto: rotarex

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply