Profilele Decorative: Secretul unei amenajări exact cum vezi în filme

0

Ți-ai luat recent casă nouă și tot ce ai de făcut acum este să muți mobila, pentru a te putea instala. Însă, de fiecare dată când ajungi acolo și privești în interior, parcă un gând ți se plimbă prin minte: “E curată, dar parcă-i lipsește ceva și nu-mi dau seama ce!”

Vești bune! Avem răspunsul și nu, nu e vorba de mobilă, ci de cuvântul cheie: personalitate. Și o dată cu acest răspuns, apare ce-a de-a doua dilemă: Cum îi oferi personalitate apartamentului fără mobilă?

Te-ai gândit vreodată la profilele decorative?

Profilele decorative dau personalitate casei tale, pentru că așa cum se zice, detaliile fac diferența. Fie că vorbim de panouri decorative interior plinte, cornişe, scafe, brâuri decorative, rozete sau coloanele, toate acestea scot din anonimat un spațiu simplu, ce seamănă cu alte sute. Ele îți permit să conferi un stil clasic, vintage sau modern încăperii, cât timp îți oferi libertatea să te joci cu texturile.

Chiar dacă principalul lor rol este unul estetic, profilele decorative si mai ales scafele decorative mai au avantaje funcționale, pentru că te ajută să maschezi cablurile electrice sau diversele imperfecțiuni ale pereților.

foto Dan Panciu

Însă, revenind la rolul lor principal, și anume cel estetic, prin cornișe, rozete, ornamente, panouri decorative sau orice tip de profil decorativ îți trece prin minte, ai posiblitatea să creezi o față casei tale. Spre exemplu, dacă te regăsești complet în stilul clasic, îndreaptă-ți atenția către profilele decorative bogate în detalii, cu forme arcuite, ce exprimă eleganță. Apoi, vopsește-le în aceleași culori precum pereții și în doar câteva ore, interiorul va căpăta alt aer.

Dacă, în schimb, mobila pe care ai cumpărat-o este una modernă, ușor minimalistă și în culori neutre, o poți pune în valoare printr-un panou decorativ 3D din poliuretan, pe care îl colorezi într-o nuantă aflată în contrast cu restul încăperii. Rezultatul va fi o casă cu design contemporan și tineresc.

Profilele decorative sunt ingredientul cheie în amenajarea decorului casei tale. Prin ele, fiecare încăpere iese din banal și capătă personalitate iar acest lucru se întâmplă destul de rapid, când apelezi la o firmă specializată precum Fabrica de Profile (foto Dan Panciu), lider de piață și producător de profile arhitecturale din polistiren extrudat atât pentru decorațiuni exterioare cât și interioare. Fotografiile din articol fac parte din portofoliul acestora. Montarea profilelor se face foarte ușor, însă e recomandat să lași această etapă în sarcina specialiștilor, pentru a evita greșelile.

Așadar, alege-ți stilul care caracterizează, gândește-te la culorile care te-ar face să zâmbești de fiecare dată când ajungi acasă și o dată stabilite acestea, dă drumul la treabă!

Citeste si:

Sursa foto: Dan Panciu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply