Trucuri si secrete pentru o casa decorata (de tine) profesionist

0

 

Am adunat cele mai bune trucuri si secrete pentru o casa decorata de tine, dar ca un profesionist. Lista e simpla, ideile  usor de aplicat, rezultatul stralucitor, elegant, comod si practic.

home-663241_960_720

Inspira-te! Nimei nu se poate lauda ca a inventat apa calda deci si in cazul amenajarilor interioare nimeni nu poate spune nici ca este omul cu idei care nu se termina niciodata, nici ca esti cel care le stie pe toate. Cand te inspiri urmareste pas cu pas aceste detalii, exact in aceasta ordine: paleta de culori, texturi, forme si combinatii, totul raportat la ceea ce ai sau la ceea ce vrei sa ai.

Cere parerea celor din magazinele de mobila. Poate ca nu au facut arhitectura, poate ca nu sunt decoratori de interioare cu diploma, dar stiu despre mobila, materiale si tesaturi mai ulte decat stii tu. Cauta pe net, pune intrebari, intra pe forumuri, cauta opinia unor specialisti si documenteaza-te. Regulile amenajarilor interioare sunt relativ clare si orice poate sa le inteleaga, dar pentru asta trebuie sa caute! Foarte important! Inainte de a cumpara fa o poza produsului respecti si analizeaza cu toate simturile tale daca se potriveste cu ceea ce deja ai sau cu ceea ce urmaresti sa ai.

cgi-1267517_960_720

Aduna mostre. Sunt foarte utile si nu sunt facute de dragul de a fi facute. Aduna si foloseste mostrele de culoare de material, de parchet, de gresie si faianta si mergi cu ele la tine acasa. In casa toate acestea iti vor da o imagine foarte clara asupra a ceea ce trebuie sa alegi sau este cel mai bine sa alegi.

Evaluarea spatiului. Gandeste mereu raportat la spatiul pe care il ai la dispozitie. Ia in considerare ceea ce vei face cu respectiva camera si asta inainte de a te apuca de decorat pentru decorul depinde de functia pe care vrei sa o aiba camera.

Amesteca. Monotonia nu este o alegere buna, cand vine vorba despre amenajare interioara, asa ca alternativa la monotonie este sa amesteci lucrurile, uneori cu multa indrazneala si cu mult curaj. Combiantiile pot fi facute foarte usor sa devina unitare. Principiul este forme diferite, aceiasi textura sau unitate prin culoare si vartiatiuni ale texturii, sau variatiuni de culoare pe unitarea formelor. E simplu!

armchair-1031257_960_720

Alege cu atentie maxima piesele mari de mobilier. Sunt cele care vor defini camerele in care vor sta si trebuie alese cu atentie maxima.

Adauga personalitate si umor. O casa fara amprenta de personalitate ale celor care locuiesc in ea este o casa impersonala. Amprenta personala trebuie sa fie … personala, chiar daca asta presupune incalcarea tuturor regulilor, iar uneori nota personala este cea care da stralucura casei.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply