Principiile stilului traditional

0

Principiile stilului traditional (3)Desi este unul din cele mai comune moduri de amenajare interioara putini sunt cei care stiu care sunt principiile stilului traditional. O camera amenajata in acord cu principiile stilului traditional nu inseamna o ambianta monotona sau comuna, cum ai putea fi tentat sa crezi la prima impresie . Principiile stilului traditonal te pot surpinde prin elemente decorative bine alese si o atentie deosebita fata de detalii.

Citeste si: Sufrageria de la bloc. Idei de amenajare

Principiile stilul traditional sunt unele din cele mai comune si mai accesibile reguli in decoratiuni interioare. La fel ca in desingul vestimentar si casa poate avea stiluri care vorbesc de o anume orientare in decoratiunile interioare.

Exista stilul traditional, stilul formal (folosit in birouri si camere de lucru), stilul casual (in camerele de zi sau in cele de familie) si stilul contemporan, pentru cei care sunt in pas cu moda. Fiecare are caracteristicile lui, dar imbinarile si amestecurile intre aceste stiluri trebuie facute cu atentie pentru a nu transforma casa/camera intr-o invalmasala.

Citeste si: O casa boema cu stil

Principiile stilul traditional permit amprente rustice sau moderne, clasice.

Stilul traditional prin principiile sale este in mod clar unul confortabil si imprima casei un aer familiar. Principiile stilului traditional impun insa, in replica, organizare si folosirea pieselor de mobilier tipice: fotolii si masa din mijlocul lor, masa in centrul camerei si scaunele aferente, bufetul, patul de mijloc, dulapul clasic, comoda si masa de toaleta. Bibiloteca este si ea in linii traditionale, la fel si canapeaua.

Citeste si: Stilul frantuzesc. Eleganta si romantism

Principiile stilului traditional (2)Principiile stilul traditional permit adaptarea acestuia in orice tip de locuinta, atat in casele spatioase, cat si in cele mai mici. Stilul traditional nu inseamna sa folosesti mobila din casa bunicilor, desi unele din piesele de mobilier sunt adevarate comori pe care merita sa le pastrezi si sa le pui in valoare.

Principiile stilului traditional (1)Citeste si: Casa unui designer

Stilul traditional este calm, ordonat si previzibil, iar piesele de mobilier seamana intre ele. Mobila si accesoriile sunt uneori perechi si tind sa fie plasate in centrul cemerelor, sunt clasice si pot parea demodate, desi nu sunt. Stilul traditional nu aduce nimic surprinzator, iar piesele se potrivesc, se completeaza si se armonizeaza. Stilul este unitar, monolitic, iar piesele de mobilier sunt extrem de functionale, chiar in detrimentul confortului

Cromatica acceptata de principiile stilul traditional este cat mai apropiata de culoarea naturala a lemnului, care este pus in valoare la potentialul sau maxim.

Camerele decorate in stil traditional si nu au nimic extravaganant. Dar sunt calde si prietenoase, desi uneori se poate pierde la capitolul confort. Una peste alta principiile stilului traditional sunt accesibile, normale si usor de realizat.

Sursa foto:  FreeDigitalPhotos.net

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply