Plantele suculente pentru ghiveci, solutia ideala din sezonul rece

0

Plantele suculente pentru ghiveci sunt solutia exceptionala pentru a avea o bucatica de natura in casa in sezonul rece. Plantele suculente pentru ghiveci sunt perfecte afara, in gradina sau in balcon, dar sunt ideale in casa. Iata cateva sfaturi bune ca sa stii cum cresti plante suculente in casa.

Plantele suculente sunt cele care au “frunze grase”. Funzele aduna si pastreaza apa, iar forma frunzelor, modul in care se dezvolta si nu in ultimul rand florile lor, le fac perfecte pentru interior. Cactusii sunt cele mai bune si mai cunoscute exemple de plante suculente, dar nu sunt singurele. In categorie mai intra Echiveria, Delosperma, Aeonium, Aloe, Carpobrotus, si altele.

Plantele suculente pentru ghiveci sunt ideale in casa. Le place aerul uscat si nu trebuie sa fie udate foarte des. Au nevoie insa de lumina si de un sol care sa dreneze bine excesul de apa, ideal fiind un sol afanat si nisipos. Toate plantele suculente se potrivesc pentru a sta in ghivece, iar efectul decorativ este perfect.

Ideal este sa le uzi cu apa de ploaie sau cu apa statuta, numai cand solul din vas este uscat la suprafata, sa le pozitionezi intr-un loc in care au lumina si soare cel putin 2-5 ore pe zi, ideal la ferestrele dinspre sud. Plantele suculente pentru ghiveci din casa pot fi scoase afara in sezonul cald pentru o perioada de timp de 3-5 saptamani, dar trebuie ferite de caderile masive de apa.

In timpul iernii, cel mai mare pericol pentru plantele suculente este gerul si inghetul, acestea fiind plante care au tendinta de a avea mereu frunze verzi. Partea buna este ca se regenereaza repede si bine. Si plantele din casa pot fi afectate de unele din conditii si pot sa-si piarda frunzele sau chiar sa moara. Partea buna este ca aceste plante, tinute in conditii bune, vreme de 3-4 saptamani se regenereaza aproape miraculos.

Cele mai bune plante suculente pentru interior sunt Sempervivums care au rozete spectaculoase, colorate. Sempervivum calcareum are rozete de culoare gri-verde, cu minunate contrastante rosii, iar Sempervivum Moerkerk este verde, cu un luciu de catifea moale. Sedums are frunze mici, perene vesnic verzi. Combinatiile gri-violet pe care le poti obtine cu Sedum Ruby Glow si Sedum cauticola sunt exceptional de frumoase si merita sa faci efortul de a le avea.

Pentru buna intretinere a plantelor suculente pentru ghiveci nu ezita sa indepartezi frunzele moarte, pe cele galbene, sau pe care care nu se dezvolta frumos. Uneori taierea completa a plantei la baza solului, este o buna cale pentru a regenera planta.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply