Plante usor de ingrijit pentru gradina

0

plante care se ingrijesc usor (3)

O grădină cu plante ușor de îngrijit este cea mai bună alegere pentru grădinile urbane, pentru cele ale căror proprietari nu au prea mult timp la dispoziție și pentru cei care nu se pricep foarte bine la grădinărit. Iată care sunt aceste plante ușor de îngrijit pentru grădină.

plante care se ingrijesc usor (2)

Echinaceea. Planta cu dublu rol, decorativ și medicinal, echinaceea este una din plantele de grădină foarte ușor de îngrijit. Are o singură pretenție pe care o poți satisface din când în când: trebuie eliminate buruienile din stratul de flori. Planta se adaptează bine chiar și pe soluri sărace, suportă bine și locurile însorite, dar și pe cele umbrite parțial și rezista și în fata vanturilor puternice. Se poate tăia și poate sta bine în vază, circa 5-7 zile

Salvia. Salvia de grădină este gustoasă, aromată și se cultivă foarte ușor. Salvia de grădină este o plantă lemnoasă perenă cu flori mici, albastru violet, care apar la mijlocul verii şi atrag fluturii şi albinele. Există varietăţi decorative cu frunze de culoare aurie, roşie sau violet, care pot fi folosite fără probleme în scopuri culinare.

Crinul păcii. Sunt puține alte flori care au nevoie de mai puțină atenție decât crinul păcii. Crinul formeză tufe rezistente, are un aspect elegant și preferă locurile umbrite, dar poate sta foarte bine și în locuri însorite, daca primește mai multă apă. Iarna trebuie protejat împotriva înghețului.

Aster. Se mai numesc și steluțele de toamnă și sunt o bucurie în grădină după mijlocul lui august. Planta are nevoie de udări din abundență pe timpul verii, dar și de un sol bine drenat. Alte soiuri, precum Aster montanis, cresc și în flora spontană din țara noastră și pot fi plante ca flori decorative în grădină. O dată semănată devine perenă şi poate fi înmulţită atât prin seminţe, cât şi prin despărţirea tufelor care se formează. Se prezintă sub forma numeroaselor varietăţi spontane sau cultivate, de talie pitică sau mai înaltă, cu flori colorate uneori diferit, în funcţie de varietate.

Ochiul boului este o plantă ornamentală de grădina, extrem de puțin pretențioasă. Esteoriginară din China și se prezintă într-o varietate de culori. Poți avea cea mai pestriță și cea mai veselă grădină numai semănând ochiul boului.

Iedera este de multe soiuri toate fiind extrem de rezistente, ușșor de întrețiunt și foarte decorative. Soiurile cătărătoare sunt ideale pentru garduri și pagide, iar cele care formeză tufe sunt ideale în grădinile simple și mici pentru că sunt elegante. suportă bine și locurile cu umbră, dar și pe cele însorite și se adaptează perfect la toate tipurile de sol. În plus este tolerantă la secetă și crește repede.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply