Covoare de grădină țesute din flori

0

Covoare de grădină? Evident, este vorba despre straturile decorative vegetale care înlocuiesc cu succes gazonul, putând fi așezate în orice condiții, pe orice tip de sol, dacă plantele ce le compun sunt alese cu atenție.

Covoare de grădină – specii de plante potrivite

Folosește în loc de gazon plante târâtoare cu flori frumoase, care formează cu tulpinile și frunzele lor un strat atât de dens încât buruienile nu-l pot străbate.

Citeşte şi Fritillaria, laleaua sălbatică

Veronica peduncularis „Waterperry Blue” mai este cunoscută în popor şi ca şopârliţă. Este o plantă perenă căreia îi plac solurile bine drenate, sărace în substanțe nutritive, dar expuse în soare. În aceste condiţii, primăvara ţese rapid adevărate covoare de flori. Acestea sunt de culoare albastru deschis şi nu depăşesc înălţimea de 10 cm. Crearea unui asemenea covor atrage după sine apariţia râmelor în sol. Acest aspect determină o mai bună aerare a solului şi implicit o mai bună absorbţie a apei.

Vinca minor este o plantă perenă mereu verde, ale cărei flori albastre apar  primăvara devreme. Are două mari avantaje: suportă temperaturile foarte scăzute din timpul iernii şi spaţiile umbroase. Pentru a realiza covoare de grădină din această plantă este recomandat să utilizezi 8-12 plante pe metru pătrat. Vinca va ajuta foarte mult  la stabilizarea structurii solului prin reducerea impactului picăturilor de ploaie şi a compactării pământului, permiţând astfel o dezvoltare normală a rădăcinilor plantelor.

Citeşte şi Flori comestibile. 3 reţete parfumate

Geranium se adaptează la orice tip de teren, însă le prefera totuşi pe cele răcoroase, permeabile şi amplasate în locurile însorite. Florile sunt asemenea unor steluţe roz-violet ce sunt proiectate pe verdele închis al frunzelor din luna mai până în septembrie.

Phlox stolonifera „Sherwood Purple” prezintă frunze verzi tot timpul anului. Îşi etalează efectele decorative atât la înflorirea multicoloră din luna mai, cât şi toamna, când frunzele capătă un aspect uşor bronzat. Poți țese rapid covoare de grădină din această plantă; ai de ales între varietăţi ale căror flori pot fi de culoare roz, albastru deschis, mov, astfel încât impactul vizual să fie maxim. Planta te va răsplăti cu o mare de flori dacă beneficiază de soluri uşor acide, cu expoziţie însorită şi cu un drenaj bun.

Citeşte şi Reţete cu flori, delicii în bucătărie

Articol adaptat din revista Casa şi grădina   *   Text: Carli Marian   *   Foto: anatoliil / Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply