Plantele ideale pentru o gradina mica

0

Ai o gradina? Da! Esti un om fericit. E mica? Asta e viata… Stii cum se spune, nimeni nu-i perfect. Dar, o gradina fie ea si mica este o gradina. Unii oamenii viseaza o viata intreaga la bucuria de a avea un metru patrat de pamant care sa fie al lor si sa nu fie in balconul aparatementului de la bloc, asa ca mica sau mare gradina este o fericire. Si daca nu stii cum se organizeaza si care sunt cele mai bune plante pentru o gradina mica, iti spunem noi. Si daca tot nemultumit esti de gradina ta cea mica, ne ocupam noi de ea… Glumim! Sau nu, nu glumim…

Acestea sunt cele mai bune solutii si cele mai bune plante pentru o gradina mica.

Tufe, tufisuri si arbusti
Arbustii crescuti in ghiveci nu se extind prea tare si sunt perfecti pentru spatii mici din curte sau chiar balcon. Un tufis de floricele poate sa completeze cu succes aspectul de gradina. Poti alege azalee, rododendron sau hortensia pentru ghivece. Merge si un smochin si un lamai, dar asta numai daca ai suficient loc in casa ca sa duci ghivecele in casa.
Plante agatatoare
Spatiul limitat poate fi exploatat pe verticala daca optezi pentru plante agatatoare. Nu refuza nici vita de vie, poate sa dea un aspect proaspat daca este bine ingrijita si taiata. Si vita canadiana este o solutie daca o lasi sa-ti cucereasca peretii casei, gardul sau faci un spalier pe care sa se poata catara.
Flori ornamentale
Alege plantele cu flori in functie d ecalitatea solului din gradina mica si de cata lumina solara patrunde in gradina. Ca regula generala trebuie sa stii ca plantele cu flori albe prefera soarele, in timp ce varianta pe galben-albastrui va face un colt intunecat si umbros sa iasa din anonimat. Nu iti face griji, aceste ierburi nu cresc in inaltime si nu atrag insectele.
Bonsai
Arta japoneza parca s-a gandit exact la gradina ta cand a inventat pomisorii in ghiveci. Poti opta pentru specii de ficus, artar sau bambus si poate ai noroc sa infloreasca in culori atractive. In plus, sunt usor de cultivat si ingrijit.
gradina mica
 Plante suspendate
Ca sa lasi podeaua balconului libera sau sa nu aglomerezi poteca din curte, opteaza pentru cosulete cu flori, pe care sa le atarni cu fuchsia sau cu alte plante colorate. Efectul este minunat daca aranjamentul din fiecare cos suspendat e cat mai colorat.
Etajere cu flori
Este o solutie ideala care poate da viata gardului si zonelor izolate ale peretilor casei. Este foarte simplu sa faci un rafturi exterioare sau polite pe care sa pui ghivece cu plante sau sa cultivi in jardiniere putina ceapa verde, cateva salate sau putin usturoi.
Ceea ce trebuie spus este ca nu exista o gradina cu adevarat mica ci doar o gradina mica care nu a fost corect amenajata.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply