Plante medicinale care se culeg in iunie

Plante medicinale care se culeg in iunie

Plante medicinale care se culeg in iunie (1)Leacurile naturale sunt preferate de multe persoane deoarece prezinta mai multa incredere si au mai putine efecte secundare. Am pregătit pentru voi o listă de plante care se culeg în luna iunie pentru a vă ajuta în completarea rezervelor pe care le puteți folosi cu succes tot timpul anului.
Urzica
Deși am asociat-o în anii copilăriei cu o plantă care ne face rău urzica are niște proprietăți tămăduitoare aproape incredibile. Ea te ajută să combați anemia, oprește procesul de multiplicare al bacteriilor, este bună împotriva crizelor de tuse, scade nivelul de glucoză din sânge și te ajută în tratamentul problemelor digestive. Ele nu sunt folosite fără rost nici în industria cosmetică deoarece ajută la combaterea mătreții.

Citeste si: Plante care se ingrijesc usor

Pătlagina
Cine nu știe deja cât de bun este siropul de pătlagină pentru vindecarea tusei? Ceaiul de pătlagină elimină toxinele din corp. Dar ea face mult mai mult de atât. Ea este folosită în cazul unor tăieturi deoarece poate opri sângerarea. Patlagina tratează și mușcăturile sau înțepăturile de insecte și poate fi folosită pentru a combate herpesul sau alte inflamații ale gingiei. Tratează arsurile vaginale și ajută și în cazul ochilor inflamați.

Citeste si: Plante farmaceutice de nelipsit

Plante medicinale care se culeg in iunie (2)Mușețelul
Din seria de plante medicinale care se culeg în iunie, mușețelul adună cele mai multe beneficii. Ceaiul de mușețel te ajută să scapi de migrene. Această plantă elimină dermatita și ajută la tratamentul arsurilor pielii. Abscesele și durerile de dinți sunt mai suportabile datorită mușețelului. Tot el îmbunătățește sistemul tău digestiv și te ajută și la tratamentul constipației. Femeile care suferă de cistită se pot trata cu băi cu mușețel și prin consumul de ceai. Tot el te ajută și la alinarea durerilor cauzate de menstruație. Compresele din ceai de mușețel au capacitatea de a trata mai rapid anumite răni. Un mic secret:  o cană de ceai de mușețel elimină apetitul pentru o țigară.

Gălbenelele
Încă de mici am reținut faptul că este bine să ai în casă o cremă de gălbenele. Această  plantă medicinală are proprietăți antiinflamatorii și acționează și ca antibacterian și antiseptic. Ceaiul de gălbenele este ideal pentru consum simultan cu administrarea de antibiotice și în orice tratament care scade eficiența sistemului imunitar. Sunt bune împotriva anemiei dar ajută și la vindecarea tulburărilor menstruale. Pot trata diferite probleme ale pielii iar consumul regulat de ceai de gălbenele previne o serie de tumori care provoacă cancer. Gălbenelele mai sunt folosite în cazul tratării degerăturilor sau arsurilor dar ajută și la ameliorarea simptomelor anumitor boli genitale, cum ar fi candidoza.

Citeste si: Plante de gradina cu efecte medicinale

Teiul
Teiul este una dn plantele accesibile tuturor deoarece crește în diferite condiții de mediu. El ajută la tratarea insomniilor, la tonifierea mucoasei gastrice și este folosit pentru a trata diferite probleme cardiovasculare. Tot teiul te ajută și la reducerea cearcănelor sau la ameliorarea tusei convulsive. Ceaiul de tei este ideal în cazul răcelilor deoarece scade temperatura corpului în cazul unei febre și provoacă și transpirația pentru a elimina virusul din corp.

Citeste si: Musetelul, plante decorativa si medicinala

Lista de mai sus poate fi completată și cu alte plante medicinale ce se culeg în luna iunie, cum ar fi: păpădia, salvia, cimbrul sau sunătoarea.

Echipa Casa si Gradina.ro

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Distribuie articolul pe: