Plante de gradina cu efecte medicinale

0

Am facut o lista cu cele mai utile plante de gradina cu efecte medicinale. Le-am ales pe cele mai usor de ingrijit, perfecte ca plante de gradina.

Cea mai des intalnita planta de gradina cu efecte medicinale este aloe vera. Planta poate creste si in casa. Aloe vera face minuni in toate afectiunile pielii, fie ca este vorba de iritatii, umflaturi, acnee, zgarieturi, dar are si importante proprietati antiinflamatorii.

Menta este o alta planta de gradina cu efecte medicinale. Nu doar ca este o tufa decorativa, dar este ideala pentru imbunatatirea tonusului, reglarea tranzitului intestinal si calmarea stomacului, dar si ca stimulent al sistemului nervos central.

Citeste si: Plante farmaceutice de nelipsit

Levantica este o alta planta minune care te elibereaza de starile de anxietate, nervoase si de tensiuni, pe care trebuie sa o ai la tine in gradina. Efectul sedativ al plantei, dar si calitatile antiinflamatorii si antibacteriene o recomanda ca un remediu perfect pe care il poti avea la tine acasa. Este o planta mediteraneeana, deci iubeste caldura si solul uscat. Germineaza usor, deci cel mai bine este sa o cresti din seminte. Nu exagera cu apa pentru ca ei ii place solul foarte uscat.

Rozmarinul iubeste aceleasi conditii climatice pentru a putea creste in voie. Este ideala pentru memorie, mirosul sau stimuland circulatia sangelui la nivel cerebral si implicit concentrarea. Iubeste caldura si solul uscat, deci evita sa o uzi des.

Citeste si: Plante care se ingrijesc usor

Nu este nevoie de un efort foarte mare pentru a avea coltul tau de plante medicinale. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi plantele potrivite pentru gradina ta.

Acestea sunt doar o parte din plantele de gradina cu efecte medicinale. Despre altele o sa vorbim cu o alta ocazie.

Sursa: care2.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply