Plante de gradina in culori de iarna

0

cineraria plante de gradina

plante de gradina imbracate de iarna? Frunzele au, de cele mai multe ori, nuante de verde, roscat sau galben. Daca vrei sa imprumuti coltului tau verde un strop din magia iernii, alege cateva specii cu frunze cenusii, albastrui si argintii. Noi am ales cinci dintre cele mai frumoase.

Plante de gradina in culori de iarna

Cineraria
Desi rezista la temperaturi de pana la -15°C, florile sunt cultivate de obicei ca plante de gradina anuale, direct in brazda sau in aranjamente la ghiveci. Cresc excelent in zonele insorite.

Flori de iarna pentru ghiveci

Pulmonaria
Plante de gradina cu frunze verzi acoperite de stelute argintii (la soiul P. saccharata). Acopera excelent zonele umbrite si racoroase cu palcuri de 30 cm inaltime. Are nevoie de apa din belsug in perioadele secetoase.

Scaiul albastru
Stiintific, se numeste Eryngium amethystinum. Palcurile de stelute argintii si flori albastre cresc 50 cm in inaltime. Se dezvolta bine in soluri sarace, cu apa putina.

Flori care iti fac casa mai frumoasa

cineraria plante de gradina

Paralutele
Rude cu garofitele, exemplarele de Silene coronaria au flori purpurii, iar frunzele si tulpinile sunt gri-argintiu. Cresc excelent in sol fertil cu drenaj bun. Nu depasesc 80 cm inaltime.

Arici de gradina
Plantele de Calocephalus brownie cresc sub forma unei tufe scunde, rotunde si compacte, cu o textura frumoasa. Crengutele cenușii par a fi acoperite cu un praf sclipitor. Poate atinge un metru inaltime.

Idei de amenajare cu plante argintii
Alege mai multe plante cu frunze argintii, dar cu nuante, texturi si inaltimi diferite si planteaza-le impreuna. Combina-le in ghivece cu flori in culori vii si asorteaza-le cu accesorii metalizate!

Saxifraga, floarea care iubeste frigul

Plante de gradina care infloresc iarna
Erica si Calluna – plantele cu flori de nea infloresc, de fapt, tot timpul anului. Descopera in numarul de decembrie al revistei Casa si gradina cum trebuie ingrijite si cu ce alte plante le mai poti combina.

Foto: Guliver/Thinkstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply