Flori care iti fac casa frumoasa

0

flori care îți fac casa frumoasă (3)Florile sunt elementul de decor care se potrivesc oricărui sezon, care stau bine în vază sau în ghiveci. Iată care sunt acele flori care îți fac casa frumoasă și care îți înveselesc casă îndiferent de sezon sau perioadă din an. Aceste flori care fac casa frumoasă le poți ține în vaze, dar cel mai bine este să le alegi pe cele care pot sta în ghivece.

Trandafirii. Nu există o floare mai frumoasă decât trandafirul. Această are marea calitate de a se preta pentru orice perioadă din an fie că este vară sau iarnă. Trandafirul roșu este la fel de bine o floare de vară, dar și una care să-ți împodobească casă în perioadă Sărbătorilor de iarnă. Nu există nici o contradicție între trandafiri și sărbătorile de Crăciun. Un truc că să-i ajuți să reziste mai mult este să le tăi codițele oblic și să adaugi o pastilă de aspirina în apa din vază. Trandafirii ușor păliti pot fi complet lăsați fără apa. Se vor uscă frumos păstrând aromă și culoarea. O alternativă sunt trandafirii pitici, pe care îî poți ține în ghiveci, în casă.

Citeste si: Cum usuci trandafirii

flori care îți fac casa frumoasă (2)Hibiscus. Această este o floare frumoasă, numită și floarea pantof, ce are seturi de petale simple și duble, de la alb, galben, portocaliu, roz și roșu. Florile de hibiscus sunt flori mari în formă de trompetă. Acestea nu doar că oferă multă bucurie atunci când te uiți la ele, dar sunt și pe lista cu flori care îți fac casa frumoasă.

Orhideele. Aceste flori care îți fac casa frumoasă pot să stea foarte bine în glastră, dar se pretează și pentru ghiveci. În plus sunt una din florile care poate sta în dormitor. Orhideea semnifică norocul și eleganță și se spune că aduc bogăția.

Citeste si: Flori de toamna care rezista la frig

Crinii. Pe lângă faptul că adaugă frumusețe în grădină că plante de efect, crinii au fost considerați importanți în contextul cultural și literar. Florile simbolizează puritatea și, în funcție de culoarea lor, au diferite semnificații. Cumpără un crin galben, o floare care simbolizează veselia. Cu singuranța că vei deveni mult mai bucuroasă. Crinii se pretează pentru ghiveci și te poți bucură de frumusețea lor mai multă vreme. Unele soiuri de crin pot fi forțate să înflorească chiar și în timpul iernii. Spre exemplu Floarea de Amaryllis, crinul de Crăciun, este o floare mare de 10 centimetri cu 6 petale modificate. Culoarea obișnuită a florilor de Amaryllis este albul, dar există și flori roșii, roz sau în ton de purpuriu intens. Denumirea populară de crinul de Crăciun vine de la faptul că floarea înflorește, în anumite condiții exact de Sărbători.

Citeste si: Totul despre ghivecele pentru plante

Craitele fac parte dintre cele mai iubite flori și sunt și printre acele flori care îți fac casa frumoasă. În unele părți ale lumii, craitele sunt folosite pentru a decora nunți și ocazii religioase. De fapt, se spune că doar uitându-te la aceste plante galbene te poate face să ai o stare de spirit mult mai bună.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply