Cum sa usuci trandafirii pentru decor

0

Știm cât de mare este regretul când trebuie să arunci un buchet de trandafiri absolut superb deoarece florile s-au ofilit. Durerea este și mai mare dacă buchetul este primit de la cineva drag și este încărcat cu valoare sentimentală. Din fericire, există o metodă prin care poți păstra aceste flori… fără să le faci o poză. Îți vom prezenta în cele ce urmează cum să usuci trandafirii pentru decor.

Citeste si: Trei sfaturi despre trandafirii urcători

Metode de uscare

Dacă ai un cuptor cu microunde, poți usca trandafirii în doar câteva minute. Ai nevoie de un bol unde să poți pune trandafirii și de niște nisip pentru pisici pentru a le acoperi. Nu trebuie să le ții la cuptor mai mult de 3 minute. Lasă nisipul să se răcească înainte de a scoate florile.

O altă metodă des utilzată în procesul de uscare al florilor este presarea. Ai nevoie de o carte grea în care fie să pui florile, fie să o așezi peste altă carte mai mică unde ai pus trandafirii. Trebuie să lași florile între filele cărții între o săptămână și 10 zile pentru un rezultat optim.

Trandafirii tăi preferați mai pot fi uscați și direct în vază. Nu adăuga apă în vază după ce ea se evaporă și florile se vor usca în timp. De asemenea, există o soluție specială numită gel de silice și care are capacitatea de a absorbi umezeala, uscând astfel plantele. O găsești în cutiile de pantofi sau în alte ambalaje care nu trebuie să se umezească. Amesteca silicatul (poate fi din nou folist și silicatul pentru pisici) cu sare (aceasta are proprietatea de a atrage umezeala) și acopere complet trandafirul cu acest eamestec. În două-trei zile se va scua perfect.

O altă soluție este să legi trandafirii de codiță și să-i atârni cu floarea în jos. Este ideal să-i lași într-un loc aerisit bine și întunecat. În felul acesta își vor pastra o parte din culoare.

Citeste si: Ghid pentru taierea trandafirilor urcatori primavara

Idei de decorațiuni

Acestă metodă deloc costisitoare de a pastra trandafirii preferați pentru o perioadă mai lungă de timp are avantajul de a oferi materia primă pentru niște decorațiuni cu totul speciale. Dacă fragilitatea florilor ți-o permite, poți realiza coronițe din trandafiri uscați care arată absolut superb atârnate pe perete. Petalele de trandafiri pot servi drept decorațiune pentru lumânările parfumate, mai ales dacă sunt lumânări albe. Nu ezita să usuci și alte flori pentru o avea o paletă de culori mai largă cu care să poți lucra.

Citeste si:Trandafirii pitici. Cum ii ingrijesti

De asemenea, poți atârna buchetul uscat prin cameră chiar așa cum este el. Îl poți lega cu o fundă din material sau îl poți păstra în hârtie creponată viu colorată. Dacă ai spray fixativ în casă, folosește-l pe trandafirii tăi uscați deoarece își vor menține aspectul pentru o perioadă mai îndelungată.

Petalele de trandafiri pot fi smulse și puse în boluri fie transparente, fie de diverse culori. În magazinele de artizanat, poți găsi și pietre decorative care să completeze aceste boluri. Mai mult, pentru a crea o decorațiune frumos mirositoare, poți cumpărare esență de trandafiri și poți adăuga câteva picături peste petalele uscate. Vor oferi nu doar un aspect călduros casei tale, ci și un parfum dulceag, îmbietor.

Dacă bricolajul este un hobby de-al tău, trandafirii uscați sunt atât de simplu de realizat încât te pot ajuta în multe situații. Poți crea decorațiuni superbe, numai bune de făcut cadou. Pe o pânză de tip canvas, poți lipi trandafirii uscați și îi poți înconjura cu culori pentru a crea tablouri hand-made originale și cu o puternică valoare sentimentală. Să nu uităm că trandafirul uscat primit de la o persoană dragă ție poate fi un semn de carte excelent pentru anii (sau volumele) ce urmează.

Alte soluții și câteva sfaturi

Iată câteva sfaturi de baza pentru a păstra florile la uscat:

Folosește o foarfeca de grădina pentru a tăia florile atunci când sunt înflorite.

Leagă florile tăiate într-un buchet de 5-7 tulpini și strânge-le cu o sfoară.

Îndoaie o agrafă pentru hărții în formă de S și agață un capăt de sfoara care ține tulpinile legate și celălalt capăt atârnă-l de un cui într-un spațiu uscat și călduros. În funcție de floare, această se va usca după 3 zile sau chiar și după 3 săptămâni.

Pentru florile cu tulpini groase, poți să le pui la uscat intr-un borcan sau o conservă înalta; în acest fel, aranjamentul va arată mai aproape de aspectul sau natural, mai ales că tulpinile îi permit să stea drept în recipient.

Un truc pentru uscarea florilor este folosirea unui amestec de borax cu mălai. Poți să așezi florile într-un recipient larg, în care ai turnat acest amestec, lăsându-le două săptămâni la uscat, fără că o floare să se atingă de cealaltă.

Citeste si: Plante depoluante care te pot ajuta să purifici aerul din casa ta

Sursa foto: unsplash

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply